Трима дрогирани шофьори "изгоряха" в Русенско

1
Случаите са от Бяла, Смирненски и Ветово
Случаите са от Бяла, Смирненски и Ветово

Случаите са от Бяла, Смирненски и Ветово

На 26 юли в 20:45 часа в град Бяла, на улица „Стефан Стамболов“, полицейски екип на РУ - Бяла спря за проверка лек автомобил „Шкода“. Шофьорът на автомобила, 22-годишен млад мъж, бе подложен на рутинни тестове за наличие на алкохол и наркотични вещества в организма. Въпреки че тестът за алкохол не установи наличие на алкохол в кръвта му, вторият тест, проведен за наличие на наркотични вещества, показа положителна реакция за амфетамин.

Инцидентът е документиран от полицията, като на място бе съставен акт на водача и издаден талон за последващо изследване. Автомобилът е иззет от органите на реда като доказателство, а срещу водача бе започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс.

В района на село Смирненски, в близост до кръстовището на улиците „Плиска“ и „Ильо Войвода“, на 27 юли около 22:50 часа, е проведена полицейска проверка, при която е установено, че 39-годишен водач на лек автомобил "Опел" е управлявал превозното средство под въздействието на амфетамини. Служители на Районно управление - Ветово са използвали техническо средство за тестване на водача, което е отчело положителен резултат за наличие на наркотици. Водачът е отведен в медицинско заведение в Русе, където е дал кръвна проба за допълнително изследване. Случаят е документиран и срещу мъжа е започнато бързо производство за престъпление по член 343б, алинея 3 от Наказателния кодекс.

На следващата сутрин, около 07:55 часа, в град Ветово на улица „Велико Търново“, екип на полицията е спрял за проверка автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от 36-годишен мъж. При проверката на водача за употреба на алкохол и наркотични вещества, е установено, че той е употребил бензодиазепини. След теста, който е отчел положителен резултат за наркотици, водачът е конвоиран до болница в Русе, където също е дал кръвна проба за изследване. И този случай е документиран, като е образувано бързо производство за престъпление по член 343б, алинея 3 от Наказателния кодекс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари