Три медала за България на Европейското първенство по вдигане на тежести

0
Снимка: Facebook / Федерация по вдигане на тежести

Бояна Костадинова донесе три отличия за страната ни в категория до 45 килограма при по-малката възрастова група

България започна с впечатляващо представяне на Европейското първенство по вдигане на тежести за юноши и девойки до 20 и до 23 години, което се провежда в град Рашин, Полша. Бояна Костадинова донесе три отличия за страната ни в категория до 45 килограма при по-малката възрастова група.

Талантливата състезателка на спортен клуб "Марица" - Пловдив, с личен треньор Борислав Налбантов, завоюва сребърен медал в двубоя с общ резултат от 149 килограма. В отделните движения 16-годишната Костадинова постигна бронзово отличие на изхвърляне с 67 килограма от третия си опит и сребърен медал в изтласкване с постижение от 82 килограма. В опит да грабне златото, младата надежда направи опит на 86 килограма в изтласкването, но не успя да го реализира.

Втори голям успех за 2024 година

Настоящото постижение идва след бронзовия медал, спечелен от Костадинова през юни на Европейското първенство за кадети и кадетки до 15 и до 17 години в град Солун. На състезанието в Гърция тя се състезава в по-горната категория - до 49 килограма.

В настоящото първенство златните медали бяха спечелени от представителката на Турция Езги Килич, която постигна 159 килограма в двубоя. Бронзовото отличие заслужи украинката Катерина Малашук със 148 килограма.

България участва на шампионата с внушителна делегация от 15 състезатели, като участието е обезпечено от Министерството на младежта и спорта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари