Джан Зарков грабна бронза на Европейското първенство в Полша

1

Русенецът донесе четвърти медал за страната ни

България продължава да жъне успехи на европейското първенство за юноши и девойки до 20 и до 23 години в Рашин, Полша. В предградието на столицата Варшава българските тежкоатлети спечелиха четири медала още през първия състезателен ден.

Бронзово отличие за русенския талант

Джан Зарков донесе поредното отличие за страната ни в категория до 55 килограма при юношите. Възпитаникът на ТСК - Русе, с лични треньори Радослав и Кръстина Атанасови, спечели бронзов медал в изтласкването с постижение от 127 килограма. Успехът дойде при последния му опит на състезателния подиум, след като преди това на два пъти не успя да преодолее 125 килограма.

В изхвърлянето Зарков започна уверено с 95 килограма, последвано от успешен опит на 99 килограма. Тежестта от 102 килограма обаче се оказа непосилна. С общ двубой от 226 килограма, русенецът остана четвърти в крайното класиране.

Успешен дебют за младата надежда

В същата категория се състезава и 16-годишният Исус Кирилов, който постигна личен рекорд във второто упражнение и зае деветото място с двубой от 212 килограма (96+116).

Шампионската титла грабна арменецът Жора Григорян с 233 килограма (103+130), следван от турчина Ефе Йълмаз с 230 килограма (99+131) и молдовеца Дану Секриеру с 228 килограма (102+126).

Силно представяне при дамите

При жените до 23 години в категория 45 килограма Ивана Петрова се нареди на седма позиция с двубой от 135 килограма (60+75). Първото място зае Чансу Бекташ от Турция със 166 килограма (75+91).

По-рано през деня Бояна Костадинова от спортен клуб "Марица", под ръководството на треньора Борислав Налбантов, завоюва сребърен медал в категория до 45 килограма при юношите, добавяйки общо три отличия към колекцията си от шампионата.

България участва в първенството с внушителна делегация от 15 състезатели, като участието е обезпечено от Министерството на младежта и спорта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Костадин
    Българско име *джан* няма. Вероятно е сюнетиран гаджал. А чуете ли *исус* – 300% е от лилавите, имащи само права! Въпросът е: такава България ли искаме, или е време да си я върнем и възродим?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари