Тошко Йорданов: Готови сме да разговаряме с ПП - ДБ за втория мандат

0
Ако третият мандат стигне до нас, ще гледаме да го реализираме, заяви депутатът от ИТН
Ако третият мандат стигне до нас, ще гледаме да го реализираме, заяви депутатът от ИТН Видео: NOVA

Ако третият мандат стигне до нас, ще гледаме да го реализираме, заяви депутатът от ИТН

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов сподели в предаването „На фокус“ по NOVA, че в коалицията „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) има сериозни разногласия относно това какво да правят с втория мандат. Според Йорданов, докато „Демократична България“ (ДБ) настояват за поемане на отговорност и сформиране на правителство, „Продължаваме промяната“ (ПП) предпочитат да останат в опозиция.

Политически сили и преговори за втория мандат

Йорданов подчерта, че ИТН биха подкрепили експертно правителство, стига то да бъде съставено на базата на ясна програма за управление по сектори. Той обясни, че подходът им включва първо изготвяне на програма и след това търсене на най-подходящите експерти за изпълнението ѝ.

"Ако третият мандат стигне до нас, ще гледаме да го реализираме", добави Йорданов, като остави отворена възможността за ИТН да поемат роля в бъдещо управление.

Напрежението в ДПС

Относно актуалното напрежение в „Движение за права и свободи“ (ДПС), Йорданов заяви, че не е очаквал подобно развитие в партията. Той отбеляза, че натрупаното напрежение е довело до точка на пречупване, която никой не е предвиждал.

"Вероятно е групата около Делян Пеевски да направи самостоятелен политически проект и да излезе извън ДПС," коментира Йорданов, като отказа да прогнозира конкретните бъдещи действия на движението.

Дискусии в Народното събрание за тестове за алкохол и наркотици

Йорданов сподели мнение и относно предложения правилник за работа на Народното събрание, който включваше предложение депутатите да бъдат тествани за алкохол и наркотици. Това предложение не беше прието, въпреки че Йорданов настоява, че е необходимо депутатите да носят отговорност за своите действия.

"По време на дебат за бюджет много депутати са пияни. Според нас депутатите трябва да носят отговорност за действията си", заяви Йорданов. Той добави, че има съмнения за употреба на наркотици сред някои депутати, като спомена конкретен евродепутат от ПП - ДБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    6
    Учуден
    Както сте се досетили освен Учуден гей аз съм и бесарабският хомосексуалист,който е трол на ДеБил-ПеПеругите. Нека сам си отговоря на малоумния коментар: няма по корумпирана измет от убиецът на пътя Простото и финансовият мошеник Ококореното.Простото особено е рядко гнусен отпадък,който фалшифицира подписи (заедно с мустакатата маймуна ЕугЛена),декларира лъжи в официални документи и се снима с известни контрабандисти.Ококореното въртеше далавери с Нексо и е съден от бившите си бизнес партньори. Любимата опорка,която ми набиват всеки ден в задния двор е,че ДеБил-ПеПерастите нямали алтернатива. Това всъщност е много смешно защото дори ГЕРБ са за предпочитане пред третополовата джендърска сган,надупена послушно към посолствоТО и влизаща в парламента след брутални фалшификации на изборните резултати!
  • 4
    5
    Учуден
    Колко да са "крадливи" ПП-ДБ, след като са били начело на държавата най кратко ... И след като ПП-ДБ толкова ти пречат, кой е твоя фаворит - бкп/бсп, изродите от иZраждане, мършляците от Величие, или румбата рубльор в твоя избранник. Кажи кой става, вече разбрахме кой "не става"?!
  • -2
    4
    Безочие
    Българи,запомнете добре мазните крадливи мутри на ДеБил-ПеПерасите Кирчо Простото,Асен Ококореното,ДеБел Ристю и Гном Атанасов! Това са лицата на най крадливата и гнусна пасмина в България! Надупени от Боко и ДеБелян,тези нещастници ще въртят орална любов на всеки от когото зависи да докопат някаква власт. Българи,безмозъчните зомбита,които са електората на корумпираната сган нямат и 5%-та. Няма нормален българин,който да повярва на двама патологични лъжци и мошеници като Простото и Ококореното,тия двамата даже Харвард не е ясно как са завършили,може би е имало специални курсове за умствено изостанали!
  • -1
    3
    my name
    Готови сме да подкрепим алкохолиците и наркоманите, ама експертно пияни и дрогирани...
  • 3
    2
    тц,тц,
    Абе първия, ние си знаем киро лъжеца, не ни агитирай за него, два пъти ни излъга, трети няма да има!Аман вече от опорки за дс и тем подобни! На вас има ли партия, дето не ви пречи?!? Май няма!😁😁😁
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари