ДПС решава какво да прави с втория мандат

0
Делян Пеевски: Няма да разиграваме държавата, ако няма шанс за мнозинство
Делян Пеевски: Няма да разиграваме държавата, ако няма шанс за мнозинство Снимка: ДПС

Делян Пеевски: Няма да разиграваме държавата, ако няма шанс за мнозинство

ДПС се събират в Народното събрание за втория проучвателен мандат.

Днес депутатите от парламентарната група на Движението за права и свободи (ДПС) ще се съберат в сградата на Народното събрание, за да обсъдят възможността за съставяне на правителство във връзка с втория проучвателен мандат. Това бе обявено вчера от председателя на групата Делян Пеевски, който свика Председателски съвет на Движението.

В изявление, направено пред медиите, Пеевски разясни подробности около предстоящите действия на партията: "С колегите говорихме също, те ни призоваха да се опитаме да направим втори мандат, както искаха да направим първи мандат. И не мога да повярвам че това се случи в последния момент. Но за втория мандат ще пускаме писма първо на партиите дали са готови да подкрепят нашия втори мандат. Ние няма да разиграваме държавата. Ако от писмата видим, че има шанс за мнозинство взимаме го и продължаваме."

Според Делян Пеевски, предстоящото разпращане на писма до останалите политически партии има за цел да установи дали има реален шанс за съставяне на правителство. Той подчерта, че ДПС няма да предприема действия, които биха могли да разиграват държавата и политическата система, и че ще се действа само ако има ясна подкрепа от страна на другите партии.

„Ако от писмата видим, че има шанс за мнозинство, взимаме го и продължаваме“, заяви Пеевски, намеквайки за готовността на партията да поеме отговорността за съставяне на кабинет при наличие на достатъчно подкрепа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Въй, аллах!
    ДъПъСъ да си навре мандата в разайдаканите гьотверенски задници, и без това любимото им е да си бъркат точно там!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари