Тошко Йорданов: Европейската прокуратура трябва да провери „Боташ“

1
Лидерът на парламентарната група на „Има такъв народ“ вижда неясноти в дейността на турската компания
Лидерът на парламентарната група на „Има такъв народ“ вижда неясноти в дейността на турската компания Снимка: БТА

Лидерът на парламентарната група на „Има такъв народ“ вижда неясноти в дейността на турската компания

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов изрази съмнения относно дейността на турската компания „Боташ“ и призова Европейската прокуратура да започне проверка. Това той заяви по повод неотдавнашното влизане на Европейската прокуратура в сградата на „Булгартрансгаз“.

Йорданов подчерта, че съществуват много въпроси около „Боташ“, които трябва да бъдат разгледани от компетентните органи на Европейския съюз. Той не даде допълнителни подробности, но заяви, че съмненията са достатъчни за иницииране на задълбочена проверка.

На въпрос, свързан с това, че Европейската прокуратура е започнала разследване на „Булгартрансгаз“ заради разширението на газохранилището в „Чирен“, Йорданов призна, че не е запознат с конкретния случай. Той предложи журналистите да се обърнат към негов колега от енергийния сектор за повече информация, за да не бъдат изнесени неверни данни.

Относно това дали Владимир Малинов, който е свързан със случая, трябва да остане на поста си като служебен министър на енергетиката, Йорданов заяви, че всеки, който е обект на проверка, трябва да понесе последствията, ако се установи нарушение. В противен случай, ако няма проблеми, няма причина за отстраняване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари