Тошко Йорданов: Чухме идеите на ГЕРБ, ще трябва да помислим

0
Това е първа среща, нищо конкретно не се случи
Това е първа среща, нищо конкретно не се случи Снимка: БГНЕС

Това е първа среща, нищо конкретно не се случи

ГЕРБ-СДС се срещна с ИТН на разговори за съставяне на правителство на споделената отговорност, но резултатите от нея показват неяснота относно подкрепа за кабинет с първия мандат.

Страната има нужда от редовно правителство и кризата, която се изразява в ниска избирателна активност може да се реши чрез действия, чрез смелост и поемане на отговорност и сме предложили формула, която се нарича правителство на споделената отговорност. Това заяви Деница Сачева от ГЕРБ-СДС след срещата на партията с ИТН.

Всякакви решения, които се изразяват в бездействие и в гледане на тяснопартийния интерес, в крайна сметка нямаме съмнение, че ще бъдат отречени от избирателите.

"Постъпваме отговорно към гласувалите за нас и към останалите, които очакват държавата да се постави отново на стабилна основа", коментира тя.

"ГЕРБ иска да направи правителство и да поеме отговорността да има правителство на споделената отговорност. ДПС и ИТН не са изразили ясна позиция за подкрепа на правителство. Имаме покритие по определени политики, но нямаме категорични отговори за парламентарна подкрепа", уточни Сачева. "Ще видим какво ще се случи в утрешния ден и дали НС ще излъчи свой председател. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да се срещне с лидера на Величие", уточни още Сачева. ГЕРБ утре сутринта ще каже номинацията си за председател на НС.

Тошко Йорданов от ИТН заяви от своя страна, че са изслушали идеите на ГЕРБ. „Ще трябва да обсъдим и с колегите да помислим, това е първа среща, нищо конкретно не се случи“, заяви Йорданов. Той заяви категорично, че партията им е за експертен кабинет.

„Но от идеята за експертен кабинет до реализацията му има твърде много работа. Още нямаме отговор на тези въпроси. Имена не са обсъждани, чухме идеите на ГЕРБ за управленска програма по сектори, разговорът беше конкретен, не общ. Ние споделихме някои наши приоритети и това е“, посочи Йорданов. "Между идеи и реализация има огромен път за извървяване, смятаме, че трябва да е експертен кабинет и точка по въпроса", посочи още Йорданов.

Припомняме, че в понеделник ГЕРБ-СДС проведе среща с ДПС, от която стана ясно, че общите им програми се припокриват в търсене на правителство за споделената отговорност.

Безспорен приоритет и на двете партии е членството в еврозоната. Ще работят за това България да има устойчиви публични финанси.

ГЕРБ-СДС и ДПС имат еднакво виждане за антикорупционната реформа. Първа задача е да се внесат правилата за избор на членове на Комисията за противодействие на корупцията. След това изцяло ще се прави нов закон за отнемане на незаконно придобито имущество.

Също в понеделник ПП-ДБ и „Възраждане“ отказаха среща с партията на Бойко Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари