Тимур Халилов: В момента ДПС има един председател - Джевдет Чакъров

0
Ахмед Доган използва правомощията си по устава на партията
Ахмед Доган използва правомощията си по устава на партията Снимка: ДПС

Ахмед Доган използва правомощията си по устава на партията

Централното оперативно бюро на ДПС официално изключи Делян Пеевски и неговите поддръжници от партията. Според думите на Тимур Халилов, представител на ДПС, които той направи пред БНТ, единственият председател на партията в момента е Джевдет Чакъров.

Решението за изключването на Пеевски идва след като почетният председател на ДПС, Ахмед Доган, е упражнил своите правомощия съгласно устава на партията. Решението е взето на фона на нарастващото напрежение в редиците на партията, като според източници това е част от стратегията на Доган за укрепване на вътрешнопартийната дисциплина и засилване на единството.

Вътрешни напрежения в ДПС

Изключването на Делян Пеевски, който е смятан за една от най-влиятелните фигури в ДПС през последните години, е значимо събитие в политическите кръгове. Вътрешнопартийните конфликти, които доведоха до това решение, отразяват по-дълбоки различия сред ръководството и членовете на партията. Пеевски и неговите поддръжници са обвинени в действия, които противоречат на партийната линия, което принуждава ръководството да предприеме решителни мерки.

Джевдет Чакъров, като единствен председател на ДПС към момента, е натоварен със задачата да обедини партията и да осигури стабилност след този критичен период. Въпреки това, остава да се види как ще се развият отношенията между ръководството и изключените членове.

Доган отново играе решаваща роля

Ахмед Доган, който дълги години беше лице на партията, продължава да има значително влияние върху ключовите решения в ДПС. Въпреки че е почетен председател, неговата роля в определянето на стратегическата посока на партията не бива подценявана. Според наблюдатели сегашното решение за изключване на Пеевски показва, че Доган все още държи контрола върху важните въпроси, касаещи бъдещето на ДПС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    До 1
    Пеевски не е цвете за мирисане,но ти просто не знаеш ,както и Тимур ,какво може тоя човек ! Ами в България, всичко ! Какво ги чака хората на Доган,не ми се иска да мисля. Всичките ще бъдат опозорени и оклепани пред цялото турско население.Не,че не го заслужават,но това турците не ПРОЩАВАТ ! Така,че с ДПС нещата са почти ПРИКЛЮЧИЛИ !
  • 1
    1
    Аз
    Това беше с Пеевски. Ще се наложи да го гледаме до изборите като независим депутат. После едва ли някой ще гласува за него.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари