Джевдет Чакъров от Росенец: Благодарим на структурите за подкрепата

0

Ахмед Доган отлага срещи след сътресенията в ДПС

След турбулентната седмица за Движението за права и свободи (ДПС), се очакваше нова среща на почетния председател Ахмед Доган днес в Росенец с неговите поддръжници. Въпреки очакванията, пред лятната резиденция на Доган днес е спокойно. Нищо не предвещава втора среща между Доган и народните представители, които бяха изключени или напуснаха доброволно парламентарната група на ДПС.

Спокойствие в Росенец

За разлика от напрежението през изминалата седмица, днес в Росенец е тихо. Единственият, който се появи пред лятната резиденция, беше съпредседателят на партията Джевдет Чакъров. В изявление пред екипа на NOVA, Чакъров заяви: "Колективните органи ще заседават и ще вземат съответните решения. Предполагам, че това ще се случи с участието на г-н Доган. Благодарим на структурите и на обществото за подкрепата, много е важно всички партии да функционират с демократични принципи. ДПС има всички предпоставки и съпротивителни сили това да се случи. Когато се реши датата на заседанието на Централния съвет, ще бъдете уведомени."

Уставът на ДПС и ролята на Доган

Според устава на Движението, почетният председател може да свика заседание на Централния съвет. Съветът заседава с мнозинство от две трети и е колективният орган, който може да изключи всеки член на ДПС, нарушил правилника на формацията. Тази възможност дава на Доган значителна власт и възможност да влияе върху решенията на партията.

Очаквания и реакции

Един от изключените членове на ДПС, потвърди пред NOVA, че Централният съвет ще вземе решение за бъдещето на изключените. Валентин Тончев коментира: "Посланието на г-н Доган беше, че колективният орган ще избере дали посочените хора ще останат членове на ДПС. Приляга на партията да разговаря с всички политически сили за конкретни политики и приоритети. Затова г-н Доган ясно каза, че не трябва да се подкрепя проектокабинета "Желязков", защото с нас никой не е разговарял за политики."

Настоящото спокойствие около лятната резиденция на Ахмед Доган в Росенец е в контраст с бурните събития от миналата седмица. Очаква се колективните органи на ДПС да вземат ключови решения за бъдещето на изключените членове на партията. В същото време, Доган запазва ролята си на влиятелен фактор, който ще участва в заседанията и ще направи важни изявления за посоката на партията. ДПС продължава да поддържа принципите на демокрацията и колективното вземане на решения, което ще бъде от решаващо значение за бъдещото развитие на партията и нейните отношения с другите политически сили в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    хахх
    "Единственият, който се появи пред лятната резиденция, беше съпредседателят на партията Джевдет Чакъров." - това написано изречение сякаш е грешно. В парламента ДПС го изключи като депутат от тяхната парламентарна група. Факт е, че е изключен в парламента и е независим депутат. Друг е въпросът как е възможно единствено в парламента парламентарна група да изключи съпредседателя си, но пеефСАЩски го направи!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари