Тийнейджър стреля в офис на израелска компания в Швеция

0
Момчето е на възраст под 15 години
Момчето е на възраст под 15 години

Момчето е на възраст под 15 години

В четвъртък, 10 октомври 2024 година, инцидент с огнестрелно оръжие разтърси шведския град Гьотеборг. Непълнолетно лице е открило стрелба в офиса на израелската компания за военни технологии Elbit Systems. Според информация от вестник Aftonbladet, заподозреният е на възраст под 15 години.

Инцидентът е станал в сградата на Elbit Systems Sweden, която е филиал на израелската отбранителна компания. Полицията е реагирала светкавично, изпращайки няколко патрула и хеликоптер на мястото на произшествието.

Фредрик Сведемир, говорител на полицията, потвърди, че е започнало разследване за "опит за убийство" и "престъпление с използване на оръжие при утежняващи обстоятелства". Въпреки сериозността на ситуацията, няма съобщения за пострадали.

Тобиас Венберг, главен изпълнителен директор на Elbit Systems Sweden, издаде писмено изявление, в което увери: "Всички сме в безопасност и никой не е пострадал." Той добави, че компанията "няма други сведения за инцидента", като същевременно подчерта, че "дейността продължава както обикновено".

Този инцидент не е изолиран случай на заплаха срещу израелски интереси в Швеция. През юни 2024 година полицията откри "предполагаем взривен предмет" пред офисите на същата компания. След избухването на конфликта между Израел и Хамас през октомври 2023 година, се наблюдава увеличение на инцидентите, застрашаващи безопасността на израелски граждани в скандинавската страна.

През февруари 2024 година беше открита граната на територията на израелското посолство в Швеция. Последва стрелба пред посолството през май, което доведе до засилване на мерките за сигурност около израелските обекти и институциите на еврейската общност в страната.

В края на май 2024 година шведската разузнавателна агенция Sapo разкри тревожна информация за опити на Иран да вербува членове на шведски престъпни групировки за извършване на "актове на насилие" срещу израелци в Швеция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари