Тихомир Иванов се завръща в Диамантената лига

0
Българският състезател в скока ще участва в престижния турнир след петгодишно отсъствие
Българският състезател в скока ще участва в престижния турнир след петгодишно отсъствие Снимка: БОК

Българският състезател в скока ще участва в престижния турнир след петгодишно отсъствие

Българският състезател в скока на височина Тихомир Иванов ще участва в престижния турнир от Диамантената лига по лека атлетика, който ще се проведе в Силезия на 25 август, съобщиха организаторите.

Той се завръща в това състезание след петгодишно отсъствие.

Иванов, който завърши на осмо място на Олимпийските игри в Париж преди две седмици, е сред 11-те атлети, записани за участие в дисциплината скок височина в Хожув. Сред неговите конкуренти ще бъдат световни шампиони, като настоящият олимпийски шампион Хамиш Кър от Нова Зеландия, олимпийският първенец от Токио 2020 Джанмарко Тамбери от Италия, както и четвъртият в Париж 2024 Стефано Сотиле, също от Италия. Сред участниците ще бъде и световният шампион в зала от Белград 2022 - Санхьон У от Република Корея.

Последното участие на Тихомир Иванов в Диамантената лига беше на 29 август 2019 година в Цюрих, Швейцария, където завърши на трето място с резултат от 2.30 метра. Най-доброто му представяне във веригата остава от 16 юли 2017 година в Рабат, Мароко, където раздели второто място.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари