Тихомир Безлов: Опитът за покушение над Доналд Тръмп прилича на стрелбата по Рейгън

0
Доналд Тръмп оцеля след покушение – какво следва?
Доналд Тръмп оцеля след покушение – какво следва? Видео: NOVA

Доналд Тръмп оцеля след покушение – какво следва?

Вчерашният опит за покушение над бившия президент на Съединените щати, Доналд Тръмп, предизвика вълна от реакции и сравнения с известната стрелба по Роналд Рейгън. Експертът по сигурност Тихомир Безлов заяви в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS, че този инцидент няма да допринесе за примирие сред американските избиратели.

„Тръмп е силно нехаресван от едната част на американските избиратели и силно одобряван от другата част,” посочи Безлов. Според него, подобни инциденти само задълбочават разделението в обществото.

Тръмп и паралелите с Рейгън

Безлов припомни, че Доналд Тръмп беше привилегированият кандидат на Републиканската партия, подобно на начина, по който Роналд Рейгън беше възприеман в своето време. „Тръмп беше привилегированият кандидат,” заяви експертът, като подчерта, че той продължава да е фигура, която поляризира обществото.

Разделението в Съединените щати

Въпреки опитите за атентати и покушения, обществените нагласи към Тръмп остават крайно поляризирани. Много американци го подкрепят и виждат в него символ на промяна и реформи, докато други го смятат за опасност за демокрацията.

Уроци от Европа

Експертът Тихомир Безлов сравни ситуацията в Съединените щати с тази в Европа, където също наблюдаваме нарастващо разделение и напрежение. Той даде примери с британските политици, които усещат застрашени, и с решението на Германия да наложи временен контрол по границата си с Франция, за да гарантира по-голяма сигурност по време на Олимпиадата.

„Ако гледаме Европа, виждаме по-разделени страни,” коментира Безлов, като отбеляза, че страхът и несигурността сред политиците и гражданите нарастват. Тези мерки се предприемат с цел да се предотвратят терористични атаки и да се гарантира безопасността на населението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари