Тетово посреща есента с "Фестивал на тиквата"

0
Богата програма очаква гостите на 12 октомври
Богата програма очаква гостите на 12 октомври

Богата програма очаква гостите на 12 октомври

Село Тетово се подготвя за своя ежегоден празник на есента - VII Фестивал на тиквата, който ще се проведе на 12 октомври 2024 година. Организаторите - местното кметство и Народно читалище "Пробуда - 1907", обещават разнообразна програма, която ще зарадва посетителите с кулинарни изкушения, творчески работилници и богата културна програма.

Фестивалът ще започне в 10:00 часа пред сградата на читалището, където ще се състои официалното откриване и награждаването на участниците в изложбата-конкурс "Нейно величество тиквата". Това ще даде начало на цял ден, изпълнен с вълнуващи събития и атракции за всички възрасти.

Посетителите ще имат възможност да се включат в различни кулинарни ателиета, където ще могат да научат нови рецепти и техники за приготвяне на ястия с тиква. За любителите на здравословното хранене ще има специална био работилничка, в която ще се представят екологични методи за отглеждане на тикви и други есенни култури.

Фестивалът ще предложи и богата музикална програма, включваща изпълнения на певчески и танцови самодейни състави за автентичен и обработен фолклор. Очаква се участие на групи от областите Русе, Варна, Силистра и Ловеч, което ще превърне събитието в истински празник на българските традиции и култура.

Особен акцент в програмата ще бъдат изложенията на изделия от народното приложно изкуство. Посетителите ще имат възможност да се запознаят отблизо с уменията на местни майстори и да си закупят уникални сувенири.

Организаторите са подготвили и редица конкурси, които ще добавят елемент на забавление и съревнование към фестивала. Очаква се те да привлекат участници от различни възрастови групи и да създадат допълнително оживление през целия ден.

Важно е да се отбележи, че тазгодишното издание на Фестивала на тиквата се реализира с финансовата подкрепа на Община Русе в рамките на Програма "Култура". Това партньорство подчертава значимостта на събитието не само за село Тетово, но и за целия регион.

VII Фестивал на тиквата в село Тетово се очертава като едно от най-колоритните есенни събития в Русенска област. С богатата си програма и разнообразни активности, фестивалът обещава да бъде незабравимо преживяване за всички, които решат да го посетят на 12 октомври.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Бойко Борисов
    Аз съм специален гост тази година,с мен ще бъдат и моите приятели тиквеници Простата и Ококорената тиква,Шиши няма да идва,че се чувства като прасе у тикви хохохо
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари