Термометрите в Русе стигнаха до рекордните 41.2 градуса

11
Точно преди една година е било 39.7
Точно преди една година е било 39.7

Точно преди една година е било 39.7

Температурата в Русе достигна 41.2 градуса по Целзий, което е най-високата температура, регистрирана в страната за този ден. Това показват данните от Хидрометеорологичната станция на ИАППД - Русе към 15:00 час.

Исторически поглед

За сравнение, точно преди една година, на 16 юли 2023 г., най-високата измерена температура беше 39.7 градуса по Целзий. Най-ниската минимална температура, измерена на 16 юли, пък е била 14.3 градуса по Целзий през 2019 година.

Климатични промени

Температурните рекорди не са новост за България. През последните години наблюдаваме все по-чести и интензивни горещи вълни. През 2023 година, например, беше регистрирана най-високата температура в България от 43 градуса по Целзий в Русе на 25 юли. Тези екстремни температури са свързани с глобалните климатични промени, които водят до по-чести и интензивни горещи вълни, както и до други екстремни метеорологични явления.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    14
    до 11 коментар
    Явно ти липсва възпитание. По ми е интересно как преглъщаш от толкова глупост която ти се събира в швестесрската ти уста. Кмета какво точно трябва да направи, че не се сещам по отношение на температурите?
  • -1
    13
    бъчваря
    Стига с тия глобални климатични промени. Още не сме били рекорда от осемдесетте- и като горещина и като студ. Климатът винаги се е променял с времето и ще се променя. Последните години лятото в Русе бе доста хладно за това, което аз помня от осемдесетте. Едно лято малко жега и вече климатът се променя. Ами променя се, няма как все да стоим на 22 градуса денем и нощем!
  • 2
    12
    Ей тъпаци
    Времето е само да разкрачиш гаджето под климатика и да направиш нов рекорд по ебане
  • 2
    11
    Лек Либийски повей
    Абе къде е Пенчо? Той е нашта путеводна шветлина в пустинята. Кедье е Пенчо?
  • 3
    10
    Вл Путин
    Кур за курвата Зеленски и насрания памперс БайПън!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари