Опасни горещи прогнозират до края на тази седмица

0
Температурите ще достигнат 40 градуса
Температурите ще достигнат 40 градуса

Температурите ще достигнат 40 градуса

Според информация от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), през нощта времето ще бъде ясно, а вятърът ще бъде слаб с променлива посока.

Петък: Слънчево и горещо време

В петък се очаква слънчево и горещо време. Следобедните часове ще донесат купеста облачност над източните райони, като краткотрайни валежи са възможни само на отделни места в югоизточните части на страната. Ще духа слаб източен вятър, като в Източна България той ще бъде умерен и ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще варират между 34° и 39°, като в София термометрите ще показват около 34°.

Черноморие: Слънчево и топло

Над Черноморието времето ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността главно над южното крайбрежие, където е възможно да превали. Вятърът ще бъде умерен, духащ от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, а температурата на морската вода ще се задържи между 26° и 27°. Вълнението на морето ще бъде от 2 до 3 бала.

Планини: Слънчево и топло с купеста облачност следобед

Над планините също ще бъде слънчево и топло, като следобед ще има купеста облачност. Вятърът ще бъде слаб до умерен, от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 29°, а на 2000 метра - около 21°.

Почивните дни: Слънчево и горещо време продължава

През почивните дни се очаква слънчево и горещо време, с временни увеличения на облачността в събота над източните райони. На отделни места там са възможни краткотрайни валежи. Вятърът ще бъде почти тих или слаб, духащ от изток-североизток. Максималните температури ще са между 35° и 40°, като по Черноморието ще бъдат по-ниски, благодарение на следобедния бриз.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари