Термометрите в Русе отчетоха 34 градуса

2
Това е най-високата температура за деня
Това е най-високата температура за деня Снимка: Dunavmost

Край морето най-топло е във Варна

В събота Варна се оказа най-топлата точка по българското Черноморие, според данни на метеостанциите по места. В 12:00 часа в морската столица са измерени 32 градуса, което я поставя на върха на температурната класация за деня край морето.

Температури по крайбрежието

Освен Варна, значително високи температури са отчетени и в други черноморски градове и курорти. В Бургас, Ахтопол и носовете "Калиакра" и "Емине" термометрите показаха 30 градуса. В Шабла, малко по на север, температурата беше малко по-ниска – 29 градуса.

Вътрешността на Източна България

Не по-малко топло беше и във вътрешността на Източна България. В Русе и Карнобат са измерени най-високите температури за деня – 34 градуса. В Добрич и Разград температурите достигнаха 32 градуса, докато в Шумен и Силистра термометрите показаха 31 градуса.

Атмосферни условия във Варна

Освен високите температури, атмосферното налягане във Варна беше 1011 хПа, малко по-високо от средното за месец юли, което е 1008 хПа. Относителната влажност на въздуха достигна 57 %. До края на деня не се очакваше съществена промяна в атмосферните условия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари