Температурите отново тръгват нагоре

2
Температурите в Русе ще се покачат до около 30-32°C
Температурите в Русе ще се покачат до около 30-32°C

Температурите в Русе ще се покачат до около 30-32°C

Започва ново повишение на температурите в страната. Това се съобщава в седмичната прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология

На 4 юли 2024 година времето в България ще бъде разнообразно и динамично. Очакват се променливи условия, които ще включват слънчеви периоди, облачност и дори краткотрайни валежи на места. Температурите ще варират в различните региони на страната, като ще има както топли, така и по-хладни зони.

Североизточна България и Русе

Сутринта в Русе и Североизточна България ще започне с ясно и слънчево време. Температурите ще бъдат около 20-22°C, което е идеално за сутрешна разходка или кафе на открито. Лек бриз от река Дунав ще освежи въздуха и ще създаде приятна атмосфера.

През обедните часове температурите в Русе ще се покачат до около 30-32°C. Възможно е да се появят няколко облака, но те няма да попречат на слънчевото настроение. В Североизточна България, включително градове като Варна и Добрич, температурите ще бъдат подобни, около 28-30°C.

Вечерта в Русе ще бъде топла и приятна, с температури около 25-27°C. Лек вятър ще продължи да духа от североизток, което ще направи вечерните разходки по крайбрежието на Дунав още по-приятни. В Североизточна България времето ще остане стабилно, с малка вероятност за краткотрайни валежи в някои райони.

Северозападна България

В Северозападна България, включително градове като Видин и Монтана, времето ще бъде подобно на това в Североизточна България. Сутринта ще започне с ясно небе и температури около 18-20°C. През обедните часове температурите ще се покачат до 30-32°C, а вечерта ще бъде топла и приятна.

Централна България

В Централна България, включително градове като Велико Търново и Габрово, времето ще бъде слънчево и топло. Сутринта ще започне с температури около 19-21°C, а през обедните часове ще достигнат до 31-33°C. Вечерта ще бъде топла, с температури около 24-26°C.

Южна България

В Южна България, включително градове като Пловдив и Стара Загора, времето ще бъде горещо и слънчево. Сутринта ще започне с температури около 21-23°C, а през обедните часове ще достигнат до 34-36°C. Вечерта ще бъде топла, с температури около 27-29°C.

Черноморието

На Черноморието, включително градове като Варна и Бургас, времето ще бъде приятно и слънчево. Сутринта ще започне с температури около 22-24°C, а през обедните часове ще достигнат до 28-30°C. Вечерта ще бъде топла, с температури около 25-27°C. Морската вода ще бъде около 24-26°C, идеална за плуване и водни спортове.

Планинските райони

В планинските райони, включително Рила, Пирин и Родопите, времето ще бъде променливо. Сутринта ще започне с ясно небе и температури около 12-14°C. През обедните часове температурите ще се покачат до 20-22°C, но е възможно да се появят краткотрайни валежи и гръмотевици. Вечерта ще бъде прохладна, с температури около 15-17°C.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари