Тексаско семейство посрещна у дома четиризнаци след дълга борба за живота им

1
Момиченцата са прекарали три месеца в интензивното отделение за новородени под грижите на 20 специалисти
Момиченцата са прекарали три месеца в интензивното отделение за новородени под грижите на 20 специалисти

Момиченцата са прекарали три месеца в интензивното отделение за новородени под грижите на 20 специалисти

Семейство Сандху от Тексас отбелязва радостно събитие, след като четиризнаците им бяха изписани от болницата и се събраха у дома. Момичетата, наречени Хана Грейс, Луси Мари, Ребека Клер и Петра Ан, се появиха на бял свят на 1 май. Те бяха родени в 29-ата седмица от бременността на майка им Мерседес Сандху, която е носила т.нар. монохорионна бременност. Това означава, че всички четири бебета са споделяли една и съща плацента, което е рядкост и води до повишен риск за новородените.

След раждането, момичетата прекараха повече от три месеца в интензивното отделение за новородени на Тексаската детска болница. Първата от четиризнаците, Хана, беше изписана на 12 юли, последвана от Петра и Луси. Ребека, последното изписано дете, напусна болницата на 22 юли, което позволи на семейството да се събере за първи път у дома.

„Толкова сме щастливи, че и те могат да бъдат заедно. Последните няколко седмици са единствените моменти, в които те някога са били разделени. Дори в реанимацията те винаги бяха на няколко метра един от друг“, споделя пред Good Morning America бащата Джонатан Сандху.

Четиризнаците са заченати по естествен път, без помощта на процедури за лечение на безплодието. Родителите са щастливи, че момичетата се развиват добре и вече тежат между 6 и 7 килограма. За да се ориентират по-лесно, те държат бебетата в етикетирани кошари и ги подреждат по реда на раждане - Хана, Луси, Ребека и Петра.

„Най-хубавото е да гледаме как момчетата ни посрещат сестричките си. Да видим как нашето малко семейство се събира заедно е най-трогателният момент в живота ни“, добавя Джонатан.

Семейство Сандху има още две деца - Люк, на 4 години, и Арон, на почти 2. Те за първи път се срещнаха с новородените си сестри у дома, тъй като не бяха допуснати в реанимацията заради възрастта си.

Раждането на четиризнаците бе предизвикателство за медицинския екип в болницата, който включваше над 20 специалисти. „Събрахме пълен екип за реанимация на новородени, който включваше между четирима и петима членове на екипа за всяко бебе. Това не включва екипа от акушери, анестезиолози и медицински сестри, които се грижат за майката“, разказва един от неонатолозите.

Сега, когато момичетата са у дома, семейството се справя с предизвикателствата на отглеждането на новородени - като недоспиването и нуждата от постоянна грижа. Въпреки това, родителите са благодарни за здравето на децата си и се наслаждават на всеки момент, прекаран заедно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари