Тейлър Суифт отмени концерти заради готвен атентат

0
Певицата трябваше да изнесе три концерта във Виена, всеки с по 65 хиляди души публика
Певицата трябваше да изнесе три концерта във Виена, всеки с по 65 хиляди души публика Снимка: Тейлър Суифт / Facebook

Певицата трябваше да изнесе три концерта във Виена, всеки с по 65 хиляди души публика

Трите концерта на популярната певица Тейлър Суифт във Виена, които трябваше да се състоят тази седмица, бяха отменени поради заплаха от терористична атака. Австрийските власти потвърдиха, че е било планирано нападение срещу стадион "Ернст Хапел", където трябваше да се проведат концертите.

"След като представители на властите потвърдиха, че се е готвела терористична атака на стадион "Ернст Хапел", нямаме друг избор и отменяме трите планирани концерта в името на всеобщата сигурност", заяви в социалната мрежа "Инстаграм" Barracuda.music, организаторът на концертите. Организаторите уточниха, че всички, закупили билети, ще получат обратно парите си.

Вчера австрийската полиция задържа двама души, заподозрени в планирането на атаки срещу концертите, съобщи генералният директор за обществената сигурност Франц Руф на пресконференция тази вечер. "В рамките на разследването идентифицирахме подготвителни дейности и забелязахме, че 19-годишният заподозрян проявява особен интерес към концертите на Тейлър Суифт във Виена", каза Руф. Той уточни, че заподозреният, който е австрийски гражданин, се е заклел във вярност на терористичната организация "Ислямска държава".

Полицията претърси жилището на един от заподозрените в град Терниц, провинция Долна Австрия, и анализира веществените доказателства, намерени в дома му.

Трите концерта на Тейлър Суифт бяха планирани във Виена от утре до събота, като полицията очакваше на всеки от тях да присъстват по около 65 хиляди души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...