Татяна Буруджиева: Върви се към разцепване на ДПС

0
Политологът подчертава, че трансформацията и модернизацията на партията са задължителни
Политологът подчертава, че трансформацията и модернизацията на партията са задължителни Снимка: стоп - кадър \ Euronews Bulgaria

Политологът подчертава, че трансформацията и модернизацията на партията са задължителни

Политологът Татяна Буруджиева коментира в студиото на „Добро утро, Европа“ текущите проблеми в ДПС. Според нея, проблемите в партията не започват с избирането на Делян Пеевски за съпредседател, но неговото лидерство ще доведе до задълбочаване на кризата.

„В ДПС не започват проблемите от вчера. Не започват проблемите от това, че преди седем месеца, да цитираме класика Ахмед Доган – „феноменът“ в българската политика беше сложен за лидер на ДПС. Не случайно употребявам глагола сложен. Още тогава казах, че трябва първо да се завоюва това лидерско място“, коментира Буруджиева.

В момента в ДПС съществуват две основни групи – групата около Делян Пеевски и групата около Ахмед Доган. Това разделение стана ясно по време на гласуването на предложения от ГЕРБ кандидат за премиер, когато Пеевски и още 30 депутати от ДПС го подкрепиха, а Чакъров и още 15 други депутати последваха волята на Доган и гласуваха против.„Битката иначе за ДПС си тече по места. И тази битка, въобще цялата трансформация и модернизация на ДПС, беше задължителна. И сега виждаме, че всеки се опитва да влезе в образа на новатора, на този, който всъщност ще направи тази промяна“, каза още политологът.

Лидерството на Делян Пеевски е подложено на сериозни критики и е причина за задълбочаване на кризата в ДПС. Според политолога Татяна Буруджиева, лидерството на Пеевски не е завоювано, а наложено, което води до вътрешни конфликти и напрежение в партията. Тя подчертава, че трансформацията и модернизацията на ДПС са задължителни, но в момента всеки се опитва да влезе в ролята на новатор, което допълнително усложнява ситуацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари