Татяна Буруджиева: Нови избори изглеждат неизбежни

0
Политологът добави, че Делян Пеевски ще проведе битка за ДПС
Политологът добави, че Делян Пеевски ще проведе битка за ДПС Снимка: стоп - кадър \ bTV

Политологът добави, че Делян Пеевски ще проведе битка за ДПС

Създаването на правителство с втори мандат изглежда все по-нереалистично поради вътрешните разцепления в Движението за права и свободи (ДПС). Това заяви политологът и университетски преподавател доц. Татяна Буруджиева, като прогнозира, че най-вероятно страната отново ще бъде принудена да отиде на избори.

„За да се изпълни третият мандат, това означава да се изпълни предложението на "Възраждане" за обединение на всички партии без ГЕРБ и ДПС. От това, което чухме днес в пленарната зала, ми се струва, че някои от партиите нямат желание да изпълнят това предложение. Дали ще могат да се обединят тези пет формации в парламента, за да направят правителство, остава открит въпрос. Ще видим и какъв ще бъде изборът на президента – на кого ще връчи третия мандат“, коментира доц. Буруджиева пред БНР.

В предаването „12+3“ тя изрази надежда президентът Румен Радев да свика Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), тъй като „много сериозна е ситуацията и вътре в България, и международната“.

„Има нужда да се възроди диалогът между партиите и мястото за това е КСНС при президента. Надявам се Радев да започне да използва инструменти, които да му дадат възможност да изпълни максимално функцията си на обединител на нацията“, заяви политологът.

Според доц. Буруджиева, Румен Радев е подложен на силен натиск да създаде политическо движение. „Ако беше гласувано правителството на Росен Желязков, президентът щеше да има известно спокойствие за този проект. Сега натискът ще се засили“, коментира тя.

Политологът добави, че Делян Пеевски ще проведе битка за ДПС, което допълнително ще усложни ситуацията и ще направи сформирането на стабилно правителство още по-трудно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    русенец
    И ще си играем на избори през 3-4 месеца? Време е за смяна на правилата на играта. 1. Намаляване на броя на депутатите на 120. 2. След като очевидно партиите отблъскват избирателите, значи изборът трябва да е мажоритарен. 3. Да се редуцира броят на партиите от 200-300 на 3-4, чрез дефиниране на понятието ПАРТИЯ, защото в тая тъпа държама май само аз не съм си правил такава.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари