Тържествена церемония и фолклорен концерт за Деня на независимостта в Русе

0
Официална церемония, безплатен концерт и културни прояви отбелязват празника
Официална церемония, безплатен концерт и културни прояви отбелязват празника Снимка: Община Русе

Официална церемония, безплатен концерт и културни прояви отбелязват празника

Русе се готви за тържествено отбелязване на 116-годишнината от обявяването на Независимостта на България. Градът ще посрещне 22 септември с поредица от събития, организирани от Община Русе и културните институции в града.

Празничният ден ще започне в 11:30 часа с традиционна церемония пред Паметника на свободата. Ритуалът по полагане на венци и цветя ще бъде съпроводен от тържествени маршове, изпълнявани от Общинския духов оркестър. Почетен караул от Военно формирование 32420 и Младежки гвардейски отряд към Общинския младежки дом ще отдаде чест на паметната дата. Свещеници от Русенската Света митрополия ще отслужат благодарствен молебен, а церемонията ще бъде водена от актьора Серджио Авакян.

Представители на официалните институции и различни организации ще имат възможност да положат венци, като за целта е необходимо предварително записване на електронната поща [email protected].

Празничната програма продължава в 17:00 часа пред Доходното здание, където Фолклорен танцов театър "Найден Киров" ще поздрави русенци с безплатен концерт. Професионалните певци и танцьори ще представят богатството на българския фолклор пред жителите и гостите на града.

В рамките на Европейските дни на наследството, Регионалният исторически музей - Русе обявява, че на 22 септември ще осигури свободен достъп до експозицията в Къща музей "Захари Стоянов" през целия работен ден на обекта.

Драматичен театър "Сава Огнянов" също се включва в празничната програма с представление на 19 септември от 19:00 часа. В Камерната зала на театъра ще бъде представено специално издание на спектакъла "Духът на поета" от Стефан Цанев. Като жест към своята публика, театърът предлага намалени цени на билетите - всички места ще се продават на цена от 15 лева.

Тези разнообразни събития дават възможност на жителите и гостите на Русе да отбележат подобаващо важната историческа дата и да се потопят в атмосферата на българската култура и традиции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Василенчето
    Дано на този празник, моят ме представи, като единствената му и вярна съпруга. Кметува ми се вече. Искам на талавизора с него, с децата, да се обичаме, интервюираме скачаме с парашут,, целуваме и............ чики рики.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари