Русе чества 22 септември с богата празнична програма

0
Фолклорен танцов театър "Найден Киров" ще изнесе безплатен концерт пред Доходното здание
Фолклорен танцов театър "Найден Киров" ще изнесе безплатен концерт пред Доходното здание Снимка: Facebook / ФТТ „Найден Киров“

Фолклорен танцов театър "Найден Киров" ще изнесе безплатен концерт пред Доходното здание

Русе се подготвя за тържествено отбелязване на 116-годишнината от обявяването на Независимостта на България. Празничната програма започва на 22 септември 2024 година (неделя) с традиционната церемония по полагане на венци и цветя пред Паметника на свободата в 11:30 часа.

Ритуалът ще включва почетен караул от Военно формирование 32420 - Русе и Младежки гвардейски отряд към Общинския младежки дом, съпроводен от тържествени маршове в изпълнение на Общинския духов оркестър. Свещенослужители от Русенската Света митрополия ще отслужат благодарствен молебен в чест на знаменателната дата. Водещ на церемонията ще бъде актьорът Серджио Авакян.

След официалната част, представители на институции и организации ще положат венци, като предварително записване се извършва на електронна поща [email protected].

Празничната програма продължава с безплатен концерт на Фолклорен танцов театър "Найден Киров" пред Доходното здание от 17:00 часа. Професионалните певци и танцьори ще поздравят жителите и гостите на Русе с богата фолклорна програма.

В рамките на Европейските дни на наследството, Регионалният исторически музей - Русе обявява свободен вход за експозицията в къща музей "Захари Стоянов" през целия 22 септември.

Драматичен театър "Сава Огнянов" - Русе също се включва в празничната програма с постановката "Духът на поета" от Стефан Цанев. Специалното издание на спектакъла ще се играе на 19 септември от 19:00 часа в Камерната зала на театъра. Като жест към публиката, цената на билетите е намалена на 15 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    daskal
    До 1 - Каква американска окупация те е патила?! Тук смърди на комунизъм и путинофилия.
  • 0
    1
    Спонсор
    А кога ще се чества АМЕРИКАНСКАТА ОКУПАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ? НИЕ СМЕ НЕЗАВИСИМИ, ЩОТО НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ НАС!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари