Столична фирма поема сметосъбирането в Русе

0
Община Русе призовава за разбиране при прехода към новия изпълнител
Община Русе призовава за разбиране при прехода към новия изпълнител Снимка: Facebook

Община Русе призовава за разбиране при прехода към новия изпълнител

Столичната фирма "Еко Клийн Сървиз" ЕООД ще поеме временно отговорността за поддържане на чистотата в крайдунавския град. Това решение идва след изтичането на договора с досегашния изпълнител "Нелсен Чистота" и забавяне в процедурата по избор на нов постоянен изпълнител.

Общинската администрация в Русе се изправи пред предизвикателството да осигури непрекъснатост на жизненоважната услуга по сметосъбиране и поддържане на обществената хигиена. След обстойно проучване и преговори, изборът пада върху "Еко Клийн Сървиз" ЕООД - компания с опит в сферата на чистотата, която е част от консорциум, обслужващ и столицата София.

От Община Русе коментират: "Невъзможността за сключване на договор по реда на Закона за обществените поръчки доведе до необходимостта възлагането на дейностите временно да се извършва чрез пряко договаряне, което от своя страна изправи администрацията на община Русе пред множество предизвикателства."

Важно е да се отбележи, че "Еко Клийн Сървиз" ЕООД е част от "Консорциум Еко Русе Груп" ДЗЗД, който беше класиран на първо място в проведената обществена поръчка за събиране на битови отпадъци, обществена хигиена и снегопочистване в Русе. Този факт дава увереност, че фирмата е запозната със спецификите на града и е в състояние да предостави качествена услуга.

Временният договор е сключен за период от един до два месеца, в които се очаква да приключи процедурата по новата обществена поръчка. Забавянето се дължи на обжалване от страна на досегашния изпълнител "Нелсен Чистота" пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Решението на КЗК подлежи на обжалване пред Върховния административен съд, което допълнително би удължило процеса.

За да осигури плавен преход, общинската администрация е извършила задълбочени проверки на техническата обезпеченост и персонала на "Еко Клийн Сървиз" ЕООД. Фирмата се е ангажирала да изпълнява дейностите на цени, съответстващи на предвидените в новата обществена поръчка. Освен това, тя планира да подмени част от контейнерите, които са в незадоволително състояние.

От общината призовават жителите за разбиране: "Създалата се ситуация е необичайна, но общинската администрация продължава да полага усилия за подобряване на изпълнението на услугите, с оглед обективно възможното, като се извършват постоянни проверки. Призоваваме и за разбиране от страна на гражданите в процеса на промяна и организиране на дейностите от дружеството изпълнител, с оглед сложността и характера на дейностите."

Общината остава на разположение за сигнали от граждани относно необслужени съдове или други нередности, свързани с изпълнението на сметосъбирането. Целта е да се реагира своевременно и да се осигури чиста и приятна градска среда за жителите на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Съмняващ се
    Вероятно от всичките тия промени ще го поемат русенци.
  • 1
    5
    честа градска среда
    по улиците вече се виждат трупове на прегазени плъхове
  • 1
    4
    Има солидни слухове, че...
    Има солидни слухове, че столичната сметоизвозваща фирма е на скандалните домусчиеви...
  • 4
    3
    Муки !
    Бреееей , чак до сафиянците ли стигнахме да ни почистват боклуците ? Пак шашмите , % - тите са на лице и за слепите !
  • 5
    2
    Звездоброец
    Колко хилки са кихнали софийските тенесисти на Майстора на паркиндзи в Русе? Тоя стана червив с червени откраднати хилки. Селянката му арчи,арчи и арчи хилки. Мръсен и нагъл наследник на убиец. Съдбата ще преследва поколенията на секи убиец.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари