Сметосъбирането в Русе се извършва от нови фирми

3
Те се обслужват обществената хигиена временно, докато приключи обжалването на обществената поръчка с новоизбрания изпълнител
Те се обслужват обществената хигиена временно, докато приключи обжалването на обществената поръчка с новоизбрания изпълнител Видео: Русе Медиа

Те се обслужват обществената хигиена временно, докато приключи обжалването на обществената поръчка с новоизбрания изпълнител

Нови фирми са ангажирани временно със сметосъбирането в Русе, докато излезе решението за обжалваната обществена поръчка за чистотата в града. Договорът с досегашния изпълнител „Нелсен-Чистота“ е изтекъл, но тъй като дружеството е подало жалба в КЗК срещу Община Русе за поръчката, не може да се сключи още договор със спечелилия консорциум, обясни кметът Пенчо Милков, предаде Русе Медиа.

Процедурата ще завърши в съда, но до нейното приключване сме намерили начини да възлагаме междинно чрез други дружества до влизане в сила на договора. Не можем да оставим града да не се сметосъбира. Съжалявам за трудностите в определени точки, дължат се на този период след изтеклия договор. Виждахте как работеше в последните месеци от фирмата. Вариантите бяха или да останем с предишния изпълнител, или да търсим други начини“, обясни кметът.

За едногабаритните отпадъци около контейнерите, които също са проблем, има създадена система и камиони ще минават да ги събират, докато излезе решението за поръчката.

Пенчо Милков обясни още, че новият договор ще бъде за сметосъбиране и обществена хигиена, защото общината е направила процедура дейностите да са на едно. „До момента договорите бяха разделени и това е недомислица – фирмата, която мете улиците, и фирмата, която изнася сметта, поддържат различни работници, което не е правилно. Заедно с едни и същи работници могат да оптимизират процеса и да е по-евтино“, коментира кметът.

Другата промяна е, че е заложено да има само нови контейнери от системата „Норд“, които да се обслужват само от фабрично нови камиони. Причината е, че само за последната година има около 50-60 счупвания на техниката на предишния изпълнител. Заложено е да има и определен брой подземни съдове, като архитект и технически служби ще кажат къде има техническа възможност да бъдат разположени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    5
    Воня
    Докога ще вонят контейнерите край Новата поща на улица Пиротска- зад гърба на х-л Сплендид и под носа на ВМРО и училището по изкуствата и куп други институции и кантори?! ДОКОГА?!? Там мирише на ужасно гадни неща особено при топло време, а много често са отворени и самите контейнери,. а пък е на броени метри от централния градски площад?! Някой ще вземе ли мерки или да пишем до Нова телевизия и дао го види цяла България?!
  • 10
    4
    Спонсор
    И кога мангалските каруци ще имат като файтоните едно време платнище зад дупетата на коня да не акат на асфалта? Кога ще си боядисат каруци те жълти и ще сложат"котешки очи" отзад? И защо по тъмно карат по" Го це Делчев" без фенер? Защо по ХРИС ТО БОТЕВ млади малоумници карат пистови мотори без каска, фарове и регистрационен номер отзад? Как се вари българска глава? Три дни, затис ната с павета на буен огън! Павета омекват, но главата е сурова!
  • 12
    3
    Спонсор
    И от четирите страни да се отварят, пак ще има боклуци отвън! За справ ка- зад бордюра до КАУФЛАНД в ДРУЖБИТЕ! Не се работи с новите "граждани" от селата, които още на тор миришат! Не видях мангали да събират боклуци на съботника, но в градинките е пълно с тях всеки ден!
  • 6
    2
    лккк
    От този клип ясно се вижда, че новите контейнери се отварят само от едната страна. Вижда се, че има само един педал за натискане и той отваря капачето от страната на педала. От срещуположната страна - според клипа - няма педал за натискане. Още по-неудобни ще бъдат и тези контейнери...
  • 10
    1
    ****
    Докато е такава културата на граждание, няма сила която може да почисти след нас :(
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари