Консорциум от четири фирми спечели мегапоръчката за чистотата в Русе

7
Офертата на „Нелсен-Чистота“ е отхвърлена поради редица несъответствия
Офертата на „Нелсен-Чистота“ е отхвърлена поради редица несъответствия Снимка: Община Русе

Офертата на „Нелсен-Чистота“ е отхвърлена поради редица несъответствия

Консорциум от четири фирми ще чисти Русе през следващите четири години.

Днес бяха обявени резултатите от обществената поръчка, обявена от Община Русе с прогнозна стойност 31 милиона лева без ДДС.

На първо място е класиран „Консорцуим Еко Русе Груп ДЗЗД“, в който влизат „Еко Клийн Сървиз“ ЕООД, „ЕКО РЕСУРС-Р“ ООД, „МГП-Р“ ЕООД и РТК ООД, който получава 100 точки. Две от фирмите са софийски, една е от Симитли и една от Елин Пелин, информира Русе Медиа.

Вторият участник – досегашният изпълнител на почистването на Русе „Нелсен-Чистота“, е отстранен поради обстоятелството, че техническото му предложение не отговаря на изискванията. Сред нередностите според комисията са множество несъответствия и противоречия в твърденията на участника по отношение на организацията за изпълнението на дейностите.

Констатирани са и текстове, които са в явно несъответствие с предмета на поръчката и показват непредназначение на офертата към конкретната поръчка, а именно: „На работниците ще се правят периодични инструктажи, относно необходимостта от разделно събиране на отпадъците …. „ – поръчката няма за предмет разделно събиране на отпадъците.

В офертата на участника неколкократно са визирани „петте района на град Русе“, а Русе не е град с районно деление и не е разпределен на райони. В тази връзка за комисията е невъзможно да установи по какъв начин ще бъде „изкуствено разделено“ извършването на дейностите.

Настоящото решение подлежи на обжалване пред КЗК в десетдневен срок от дата на връчването му.

Самата поръчка предвижда изпълнителят да транспортира събраните отпадъци до Инсталацията за предварително третиране (сепариране) на смесени битови отпадъци, Регионално депо за неопасни, инертни и опасни отпадъци за общините Русе, Ветово, Иваново, Сливо поле и Тутракан (Регионално депо – Русе) или друго съоръжение посочено от възложителя. Регионално депо – Русе и Инсталацията за предварително третиране (сепариране) на смесени битови отпадъци са отделни съоръжения, разположени на 2 500 м от последните жилищни квартали на града и на около 2 450 м западно от село Николово, с адрес гр. Русе, местност „Под Ормана“.

В условията влиза още поддържане чистотата на улици и тротоарни площи на териториите за обществено ползване на гр. Русе, снегопочистване и зимно поддържане на улици, тротоарни площи и площади на териториите за обществено ползване на гр. Русе, кв. „Образцов чифлик“ и с. о. ДЗС. Заедно с това ще трябва да се поддържа проводимостта на дъждоприемните шахти и линейни отоци, разположени по уличните платна, площади и подлези в гр. Русе, кв. „Средна кула“ и кв. „Долапите“ /по възлагане/.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    16
    Ей Русенци
    Пак Ви наиграха.За кой път само тази година.И при оня кмет и тоя кмет,все тая.
  • 5
    15
    10 стинки
    Пропуснали са народен оркестър за съпровод на камиона-тъпан който думти всяка нощ в 2:30.
  • 7
    14
    боклучия
    Прекалено голяма сума за боклуците на 40-50 хиляден Русе. Поне половината кинти ще се изпарят нанякъде.
  • 17
    13
    Аз
    Предлагам нелсен да почисти на изпроводяк целият град, щото досега не са си вършили работата добре и градът ни прилича на едно огромно сметище, а пък общинката да въведе глоби на гражданите или селяните, които хвърлят безобразно отпадъци, без санкции няма как да стане да имаме чиста град
  • 17
    12
    Ненчо
    "В офертата на участника неколкократно са визирани „петте района на град Русе“, а Русе не е град с районно деление и не е разпределен на райони. В тази връзка за комисията е невъзможно да установи по какъв начин ще бъде „изкуствено разделено“ извършването на дейностите." Аз съм от 16-ти апартамент и не разбирам как комисията не знае за районите в Русе, но в сайта на общината, тези райони са изброени и си имат пълномощници? Паралелна вселена, некомпетентност или корупция? https://obshtinaruse.bg/palnomoshtnitsi-na-kmeta
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари