Стихията в Русенско нанесе значителни щети

1
Много домове пострадаха, а земеделската продукция в село Кошарна бе унищожена
Много домове пострадаха, а земеделската продукция в село Кошарна бе унищожена

Много домове пострадаха, а земеделската продукция в село Кошарна бе унищожена

Бурята, която връхлетя Русе и областта във вторник, предизвика значителни щети и временно прекъсване на електрозахранването в много населени места. Силният вятър и дъжд оставиха близо 5000 души без електричество, а редица улици и пътища бяха затруднени за движение поради паднали дървета и клони.

Прекъсване на електрозахранването и затруднено движение

Вятърът, придружен с проливен дъжд, е съборил множество дървета, които са паднали върху електропроводи, оставяйки близо 5000 жители на Русенска област без ток. Екипи на електроразпределителните дружества работиха усилено и в рамките на няколко часа успяха да възстановят електрозахранването в засегнатите райони.

В села като Кошарна и Стамболово, паднали на пътя дървета оставиха жителите изолирани за часове. В тези райони бе необходимо време за разчистване на препятствията и възстановяване на нормалния трафик, информира NOVA.

Щети по домовете и инфраструктурата

Много жители на Русе и околните села подадоха сигнали за нанесени щети по домовете им. Счупени керемиди и паднали върху къщите им дървета създадоха сериозни проблеми за местните. Екипите на общинската администрация и доброволци продължават да разчистват улиците и тротоарите от падналите дървета и клони.

Земеделската продукция е унищожена

Земеделските производители в Русенска област също пострадаха сериозно от бурята. Насажденията в община Сливо поле и в село Кошарна са почти напълно унищожени. Много фермери съобщават за пълна загуба на реколтата, което ще има значителен икономически ефект върху региона.

Продължава разчистването и оценката на щетите

Разчистването на улици, пътища и тротоари продължава и в момента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари