Станислав Балабанов: Политическото его блокира работата на 50-ото Народно събрание

0
Депутатът от „Има такъв народ“ критикува политическите интриги
Депутатът от „Има такъв народ“ критикува политическите интриги Снимка: Bulgaria ON AIR

Депутатът от „Има такъв народ“ критикува политическите интриги

Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ (ИТН) направи оценка на дейността на 50-ото Народно събрание, като го определи като "заложник на политическото его" на някои партийни лидери. Според него парламентът почти не е свършил нищо значимо, тъй като вътрешнополитическите интереси са надделели. „Независимите депутати вече се превърнаха във втора политическа сила, което показва, че всички партии и техните лидери трябва да се извинят на обществото, когато отново се изправят пред избирателите“, посочи Балабанов в интервю за предаването „Денят ON AIR“.

Коалиции в политическата игра

Според Балабанов, коалициите "Движение за права и свободи - Ново начало" и "Демокрация, ДПС" трябва да предоставят до 17:00 часа на 7 септември документи, удостоверяващи, че партия ДПС не е част от техния състав. Той заяви, че съдбата на тези коалиции ще бъде решена от българските избиратели, но ИТН остава стабилна и единна, въпреки политическите турбуленции. „ИТН е една от малкото здрави, силни и монолитни формации не само в настоящия парламент, но и в българската политика като цяло“, отбеляза той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Критика към прокуратурата

Балабанов също така отправи сериозна критика към прокуратурата, заявявайки, че тя отдавна не е независима институция. „Прокуратурата обслужва интересите на силните на деня, които я използват като инструмент в политическия процес“, подчерта той. Балабанов разкри, че по време на опитите за съставяне на кабинет при третия мандат, мнозинство за правителство без участието на ГЕРБ и ДПС вече е било намерено. „Човекът, който обаче реши, че няма да има такова мнозинство и че трябва да се върви към нови избори, е Кирил Петков“, заяви Балабанов.

Бъдещето на кабинетите

В заключение, Балабанов подчерта, че българското общество вече е взело решение за себе си и се надява политическата карта на страната да бъде пренаредена по начин, който ще осигури алтернативи. Той предложи експертната платформа, която ИТН се е опитала да наложи при предишния мандат, да се превърне във фундамент за бъдещото развитие на 51-ото Народно събрание. „Експертната формула винаги е по-добра от крайнополитическата. Ако дадем възможност на експертите да работят, можем да постигнем политическо мнозинство и стабилен редовен кабинет“, заключи Балабанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари