Станимира Петрова: Не ми е писано да имам медал от Олимпиада

0
Българската боксьорка не успя да преодолее китайката Юан Чънг на Олимпийските игри
Българската боксьорка не успя да преодолее китайката Юан Чънг на Олимпийските игри Снимка: АП / БТА

Българската боксьорка не успя да преодолее китайката Юан Чънг на Олимпийските игри

Българската боксьорка Станимира Петрова претърпя поражение в четвъртфиналния си двубой на Олимпийските игри в Париж 2024, след като бе победена от китайката Юан Чънг с 1-4 съдийски гласа. С този резултат Петрова приключи участието си в турнира без да успее да стигне до медал.

След срещата, Петрова сподели своите впечатления и емоции: “Много труден мач. Много добра противничка. За съжаление малко не ми достигна. Потокът беше много труден. Не ми е писано да имам медал от Олимпиада. Да сме живи и здрави, има много по-важни неща от това. Много ми е гадно, но така ми е било писано. Знаехме, че ще е така. Опитах всичко.”

Българската боксьорка започна мача с решителност и воля за победа, но опитната китайка успя да наложи своето темпо и тактика. “Като разбрах, че дават втория рунд за нея, нямах избор и опитах всичко, за да взема мача. Опитах - не успях. Това е. Просто е по-добра от мен. Тактически е по-добре подготвена и това е,” сподели Петрова с разочарование.

Въпреки загубата, Петрова показа дух и спортна етика, като пожела успех на останалите български спортисти на Олимпийските игри. “Няма как да ми е приятно, но има много по-важни неща в живота. Успех на всички българи,” завърши тя.

Станимира Петрова, която е една от най-добрите боксьорки на България, се сблъска с реалността на олимпийската конкуренция, където всеки мач може да бъде решаващ. Тя все пак запазва оптимизма си и гледа напред към следващите предизвикателства в спортната си кариера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари