Средната заплата в Германия надхвърли 3400 евро

1
Средната класа доминира трудовия пазар в Германия
Средната класа доминира трудовия пазар в Германия

Средната класа доминира трудовия пазар в Германия

Според последните данни на Министерството на финансите на Германия, средното месечно възнаграждение в страната достигна 3444 евро, информира изданието BILD.

Актуализираната статистика разкрива, че близо половината от трудоспособното население в Германия получава между 3444 и 3811 евро месечно преди данъци и осигуровки. Това възнаграждение се определя като "нормално" за германския стандарт.

Статистиката очертава ясна картина на доходното неравенство в страната. Около 10 процента от работещите получават месечни възнаграждения над 8736 евро, като именно тази група генерира 57 процента от всички данъчни постъпления върху доходите в германския бюджет.

На другия полюс са около 20 процента от заетите лица, чиито месечни възнаграждения не надхвърлят 1884 евро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    До 2
    Какви приятели в Германия може да има пропаднал квартален алкохолик като теб ?
  • -2
    2
    daskal
    До 1 - Ще те цитирам пред приятелите си, които живеят в Германия. Много ще се смеят.
  • 1
    1
    фена на Путин
    И като си платят газа, тока, квартирата ТЮФа на колата, умирисаната манджа на калфланта и застраховката и са на нулата. Остава им само една сносна пенсия, която да поискат след 20г. Друго няма.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари