Спортната зала в СУ „Васил Левски“ може скоро да стане реалност

1
Четири фирми участват в новата обществена поръчка на Община Русе
Четири фирми участват в новата обществена поръчка на Община Русе

Четири фирми участват в новата обществена поръчка на Община Русе

Поредният опит на Община Русе да бъде изградена спортната зала с басейн в СУ „Васил Левски“ може да се увенчае с успех, след като в обществената поръчка са се включили четири фирми, информира Русе Медиа.

Две от тях са софийски – ГЛАВ-Проектинвест София ЕООД и ТС Кънстракшън ЕООД, една е от Варна – ВИП КОНСУЛТ ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД, и една от Русе – НИК СТРОЙ 2000 ЕООД. Предстои отваряне на ценовите оферти, след което комисия ще определи кой е спечелил поръчката, която е на стойност близо 7, 2 млн.лв.

Проектът за спортната зала е стартиран преди няколко години, но до момента изпълнението му е срещнало редица пречки. Първоначално беше сключен договор за строително-монтажни работи само за първи етап, който впоследствие беше прекратен и издаден акт 10.

В спортната зала са предвидени две основни съоръжения:

  • Зала за хандбал: Игралното поле ще бъде оборудвано с трибуни за 600 места, което ще позволи провеждането на състезания и други спортни мероприятия.
  • Плувен комплекс: В сутеренното ниво ще се намира учебен плувен басейн с размери 12,5 на 25 метра. Комплексът ще включва и фитнес зала със СПА център, съблекални, тоалетни и душове, лекарски кабинет, както и помещения за съдии и треньори.

Проектът включва и самостоятелен подход от улицата, което ще позволи използването на съоръженията и от външни посетители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Камен Филипов
    Няма информация за зелени технологии и материали. Предвидени ли са слънчеви колектори за вода и фотоволтаици?
  • 3
    1
    Stoian
    Тази реалност я чакаме от години,с такива некадьрни идиоти на власт,така ще е....има да чакаме,мошеници и крадци.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари