Нов опит за изграждане на спортната зала с басейн в СУ „Васил Левски“ в Русе

0
Община Русе обяви нова поръчка с надеждата да завърши проекта
Община Русе обяви нова поръчка с надеждата да завърши проекта

Община Русе обяви нова поръчка с надеждата да завърши проекта

Община Русе прави пореден опит за изграждането на дългоочакваната спортна зала с басейн в СУ „Васил Левски“. За целта е обявена нова обществена поръчка на стойност близо 7,2 млн. лева.

История на проекта

Проектът за спортната зала е стартиран преди няколко години, но до момента изпълнението му е срещнало редица пречки. Първоначално беше сключен договор за строително-монтажни работи само за първи етап, който впоследствие беше прекратен и издаден акт 10. Въпреки това, общината не се отказва и сега обявява нова поръчка с надеждата да завърши проекта.

Архитектурен план

Новата спортна зала ще бъде свързана с вече съществуващата училищна сграда (блок „Д“) чрез топла връзка. Сградата ще има един надземен етаж, частична галерия на фоайето, полуподземен сутерен и инсталационен етаж. Проектът включва и самостоятелен подход от улицата, което ще позволи използването на съоръженията и от външни посетители.

Основни съоръжения

В спортната зала са предвидени две основни съоръжения:

  • Зала за хандбал: Игралното поле ще бъде оборудвано с трибуни за 600 места, което ще позволи провеждането на състезания и други спортни мероприятия.
  • Плувен комплекс: В сутеренното ниво ще се намира учебен плувен басейн с размери 12,5 на 25 метра. Комплексът ще включва и фитнес зала със СПА център, съблекални, тоалетни и душове, лекарски кабинет, както и помещения за съдии и треньори.

Проектът е съобразен с нуждите на хората с увреждания, като осигурява достъпна среда до всички общодостъпни етажни нива. Това ще бъде постигнато чрез два пътнически асансьора и платформа за инвалидни колички, която ще преодолява стълбището в плувния комплекс.

С новата обществена поръчка, Община Русе се надява най-накрая да завърши изграждането на спортната зала с басейн в СУ „Васил Левски“. Този проект е от голямо значение за учениците и жителите на града, като ще предостави модерни спортни съоръжения и ще допринесе за развитието на спорта в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 14
    1
    1234
    Не е добре укрепена оградата на строежа и сега лятото децата са ваканция. Стърчащи арматури, дълбоки изкопи. Българска работа ... Голяма липса има на сериозни и отговорни на първо време хора.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари