Спасиха майката, която пострада тежко при катастрофа край Карнобат

0
Медицинският екип на УМБАЛ - Бургас спаси живота на Полина и децата ѝ
Медицинският екип на УМБАЛ - Бургас спаси живота на Полина и децата ѝ Снимка: УМБАЛ - Бургас

Медицинският екип на УМБАЛ - Бургас спаси живота на Полина и децата ѝ

Пострадалата майка от Карнобат се възстановява успешно след тежката катастрофа.

Полина Йорданова, младата майка от Карнобат, която пострада тежко заедно с двете си деца при катастрофа на 5 октомври 2024 година, вече е извън животозастрашаващо състояние. След интензивно лечение в Отделението по реанимация на Университетска многопрофилна болница за активно лечение - Бургас, тя е преместена в Клиниката по ортопедия и травматология, съобщиха от УМБАЛ - Бургас.

Сложни медицински интервенции

Началникът на Отделението по реанимация, доктор Антон Григоров, описа тежкото състояние на пациентката: "Състоянието ѝ беше много тежко, тежка съчетана травма, 9 счупени ребра, травма на гръдния кош, което уврежда механиката на дишането, коремна травма, увредена слезка. Наложи се апаратна вентилация, впоследствие подпомагане на дишането с неинвазивна вентилация, възстановяване на кръвозагубата с кръвопреливане и кръвна плазма, парентерално хранене, сериозно обезболяване, други вливания. Пациентката претърпя няколко операции, но остана позитивна през цялото време."

Благодарност към медицинския екип и дарителите

Полина Йорданова изрази своята признателност към медицинския екип: "Благодарна съм на всички лекари в УМБАЛ - Бургас, които се грижиха за мен и децата. Наистина се чувствам добре, изпитвам единствено лека болка в гърдите."

Масова подкрепа от обществото

В кръводарителската акция се включиха над 50 души, а призивите за помощ в социалните мрежи достигнаха до хиляди споделяния. Децата на Полина, които са на възраст 7 и 10 години, вече са изписани от болницата и са се прибрали у дома.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари