Призив за спешно кръводаряване след тежката катастрофа край Карнобат

1
Майка и двете ѝ деца са в критично състояние
Майка и двете ѝ деца са в критично състояние Снимка: ОДМВР - Бургас

Майка и двете ѝ деца са в критично състояние

Призив за спешно кръводаряване след тежката катастрофа край Карнобат.

Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) - Бургас отправя спешен призив за кръводарители след тежката катастрофа, случила се вчера в района на град Карнобат. Майка и двете ѝ деца, на възраст 7 и 9 години, са сред пострадалите и се нуждаят от спешна кръвопреливна помощ.

Трагичният инцидент е довел до сериозни наранявания на членовете на семейството, които в момента са настанени в Отделението по реанимация и интензивно лечение на УМБАЛ - Бургас.

Според информация от болницата, жената вече е преминала през хирургична интервенция. На нея и децата ѝ са прелети общо 10 сака кръв и кръвни продукти от наличните запаси на лечебното заведение. Въпреки това, нуждата от допълнителни количества кръв остава критична.

От УМБАЛ - Бургас напомнят, че кръвта няма заместител и единственият начин да се осигури за нуждаещите се пациенти е чрез доброволно кръводаряване. Всеки здрав човек на възраст между 18 и 65 години може да стане кръводарител и по този начин да помогне за спасяването на човешки живот.

Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ - Бургас ще приема дарители от утре, понеделник. Работното време за кръводаряване е от 07:30 до 14:00 часа. Отделението се намира в непосредствена близост до сградата на Диагностично-консултативен център I (бившата Първа поликлиника).

Медицинският екип на болницата призовава всички, които имат възможност, да се отзоват на този спешен призив за солидарност. Всяка капка дарена кръв може да бъде решаваща в борбата за живота на майката и децата ѝ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари