„Спартан“ транспортира до „Пирогов“ пострадалото дете в Созопол

0
9-годишното момче е с опасност за живота
9-годишното момче е с опасност за живота Снимка: Министерство на отбраната / Архив

9-годишното момче е с опасност за живота

Военен самолет "Спартан" транспортира до столичната спешна болница "Пирогов" 9-годишно дете, което беше тежко пострадало на плаж в Созопол.

Самолетът е излетял от Бургас около 14:30 часа.

Инцидентът се случи, когато трактор, заравняващ пясъка, неволно премаза детето.

Момчето е в критично състояние с тежка черепно-мозъчна травма, сериозни наранявания на гръдния кош и увреждане на белия дроб.

Министерството на здравеопазването е ангажирано със случая на пострадалото при инцидента дете, съобщиха от пресслужбата на МЗ.

След разрешение от служебния министър на здравеопазването д-р Галя Кондева за извършване на авиомедицински транспорт, експерти от УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" излетяха със самолет С-27J "Спартан" за Бургас, за да прегледат на място детето и да преценят дали състоянието му позволява то да бъде транспортирано до София. Консултация е извършена от проф. Николай Габровски, а на борда на военния самолет са доц. Богдан Младенов и проф. Христо Шивачев.

Инцидентът в Созопол е станал около 20:00 часа снощи. Шофьорът на машината е задържан за срок до 24 часа. Направените му тестове за алкохол и наркотици са били отрицателни. Разпитани са множество свидетели на инцидента.

По данни на фирмата-концесионер на централния плаж в Созопол, инцидентът е станал след работното време на спасителите, а детето било оставено без надзор. С него е било и друго дете, което също е тичало след почистващата машина, но не е успяло да се качи върху нея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Rddhkbb
    Родителите са виновни!!! Пускат ги,каквото стане!!!!
  • 2
    1
    давид
    не е само китай лидер по клипчета с брутални "инциденти" , клета майка българия също е лидер в "инцидентии" с деца ,а сме 2 -3 мил максимум
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари