Социолози: Шансовете за кабинет с трети мандат са от 5% до 10%

1
Коментар на Юлий Павлов и Кольо Колев
Коментар на Юлий Павлов и Кольо Колев Видео: NOVA

Коментар на Юлий Павлов и Кольо Колев

Какви са политическите ходове преди връчването на втория мандат и може ли да се стигне до сформиране на кабинет с третия коментираха социолозите Юлий Павлов и Кольо Колев, цитиран от NOVA.

Павлов каза, че шансът за трети мандат е не повече от 5% , в най-добрия случай до 10%. Той посочи, че вторият мандат няма шанс. Социологът е на мнение, че при следващи избори съставяне на правителство ще е още по-трудно.

Колев каза, че шансът за кабинет е не повече от 5% и допълни, че той може да бъде реализиран от ИТН.

Павлов смята, че ДПС иска да има правителство, но не си прави илюзиите, че вторият мандат ще бъде успешен.

Колев каза, че има разпад при голяма част от политическите партии. Той посочи, че новите избори ще доведат до по-тежки последици за партиите.

Павлов е на мнение, че целта на третия мандат не е политическата сила, на която е връчен, да задава посоката, а опит да се съберат противоречащи си партии и да се сформира правителство.

Колев каза, че Румен Радев ще бъде подложен на натиск да оглави нова политическа формация. Социологът обаче посочи, че не е сигурно дали президентът е готов да направи тази стъпка.

Павлов смята, че сред обществото има търсене на алтернатива в управлението на страната. Той смята, че Радев няма да си подаде оставката като президент, а партия, подкрепена от него би се ползвала с обществено доверие в рамките на от 7% и 10%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари