Социолози: Димитър Главчев ще отстрани Калин Стоянов във втория си кабинет

1
Румен Радев е показал, че е снел доверието си от Главчев, но липсата на други опции го е принудила да го избере отново за премиер
Румен Радев е показал, че е снел доверието си от Главчев, но липсата на други опции го е принудила да го избере отново за премиер Видео: NOVA

Румен Радев е показал, че е снел доверието си от Главчев, но липсата на други опции го е принудила да го избере отново за премиер

Димитър Главчев се изправя пред труден избор при съставянето на втория си кабинет, след като беше избран отново за министър-председател. Според социолозите Евелина Славкова от агенция „Тренд“ и Яница Петкова от „Галъп интернешънъл Болкан“, Главчев няма да рискува да повтори грешките от първия си мандат и ще отстрани настоящия вътрешен министър Калин Стоянов.

Социолозите изразиха своите прогнози в ефира на предаването „Твоят ден“ по NOVA NEWS, като подчертаха, че политическата ситуация в страната е твърде нестабилна и това изисква внимателен подход при съставянето на новото правителство. Според тях, президентът Румен Радев е показал, че е снел доверието си от Главчев, но липсата на други опции го е принудила да го избере отново за премиер.

Политическа нестабилност и важни решения

Евелина Славкова посочи, че Радев е принуден от сложната политическа ситуация да остави Главчев на власт, въпреки че доверие между двамата вече липсва. Тази динамика създава значителен натиск върху новото правителство и води до необходимостта от промени в ключови министерства. Според Славкова, именно това е причината Главчев да разгледа възможността за отстраняване на Калин Стоянов от поста министър на вътрешните работи.

От своя страна, Яница Петкова също потвърди тезата, че Стоянов вероятно няма да фигурира в новия състав на Министерския съвет. Въпреки това тя добави, че въпросът за заместника му остава отворен и дори новото име може да предизвика нови политически напрежения. Според Петкова, изборът на заместник на вътрешния министър може да разбуни духовете на политическата сцена и да доведе до нови спорове в коалиционните партньорства.

Вътрешната политика под лупа

Ситуацията около вътрешното министерство е от ключово значение за стабилността на новото правителство. Калин Стоянов, който досега оглавяваше ведомството, се оказа в центъра на множество полемики и критики. Решението дали да остане или не на поста си е стратегическо и може да определи хода на политическите събития в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари