Антон Кутев: Димитър Главчев е един от основните проблеми в правителството

0
Бившият говорител на служебните кабинети на Стефан Янев и Гълъб Донев призова за смяна на политическия елит и реформа на съдебната система
Бившият говорител на служебните кабинети на Стефан Янев и Гълъб Донев призова за смяна на политическия елит и реформа на съдебната система Видео: NOVA

Бившият говорител на служебните кабинети на Стефан Янев и Гълъб Донев призова за смяна на политическия елит и реформа на съдебната система

Димитър Главчев, един от водещите фигури в настоящото правителство, се оказва източник на сериозни проблеми и конфликти с обществото. Това заяви Антон Кутев, бивш говорител на служебните кабинети на Стефан Янев и Гълъб Донев, в интервю за предаването „Твоят ден“ по NOVA NEWS. Според Кутев, управлението на Главчев е белязано от непрекъснати разногласия, включително по теми като декларацията за Сребреница, както и назначенията и уволненията на областни управители.

Кутев подчерта, че останалите министри в правителството са се справяли добре, с изключение на Калин Стоянов, който също се е превърнал в проблемен фактор за стабилността на кабинета.

„Политическият елит трябва да се смени“

Антон Кутев бе категоричен, че българският политически елит е компрометиран и това е основната причина, поради която страната не успява да сформира стабилно и работещо правителство. „Трябва да сменим този политически елит, защото партийният такъв вече не носи доверие на обществото. Трябва ни нови лица и подходи, за да постигнем необходимите реформи“, заяви Кутев.

„Трябва ни работеща прокуратура“, подчерта той, като обърна внимание на факта, че въпреки сходствата между българското и европейското законодателство, в България то не функционира ефективно. Причината, според Кутев, е, че хората, които управляват системата, не успяват да я приложат правилно. Той изрази съмнения, че при настоящите управляващи партии е възможно да се осъществи реформа в съдебната система.

„Докато тези партии са на власт, няма да има реформиране на съдебната система“, предупреди Кутев.

„Нормалност и поглед в бъдещето“

В заключение, Антон Кутев призова за възстановяване на нормалността в политиката и отправи апел за поглед към бъдещето. Според него, България се нуждае от стабилност и яснота по отношение на приоритетите, като реформите в съдебната система и промяната на политическия елит са от съществено значение за постигането на тези цели.

„Това, което ни трябва, е нормалност и поглед в бъдещето“, завърши той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари