Софиянец се удави при спасяване на жена в Синеморец

0
Подводни течения причиниха смъртен случай на плаж "Бутамята"
Подводни течения причиниха смъртен случай на плаж "Бутамята"

Подводни течения причиниха смъртен случай на плаж "Бутамята"

Морето взе поредна жертва в края на плажния сезон. Инцидентът се разигра в четвъртък на плаж "Бутамята" в Синеморец, известен с опасните подводни течения край скалистия бряг. Четирима български туристи станаха жертва на коварните води, като един от тях за съжаление загуби живота си.

Според информация, предоставена от кмета на Синеморец, Костадин Диков, групата туристи решила да се изкъпе в неохраняемата зона на плажа. Внезапно силни подводни течения започнали да дърпат една от жените навътре в морето. Виждайки опасността, в която се намира тяхната спътница, трима мъже незабавно се втурнали да ѝ помогнат.

Акцията по спасяването привлякла вниманието на последните останали спасители на съседния плаж, които веднага се включили в операцията. Бившият концесионер на плажа, Петър Гогов, който по случайност се намирал наблизо, също се присъединил към спасителните усилия. Той незабавно се качил на джет и се отправил към бедстващите туристи.

Благодарение на бързата реакция и координираните действия на спасителите и Гогов, трима от давещите се били успешно извадени от водата. За съжаление, четвъртият член на групата - мъж от София, не успял да бъде спасен и загубил живота си в морските води.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари