След три месеца издирване откриха безследно изчезнали сестри в Германия

0
Момичетата от Баден-Вюртемберг открити живи след мистериозно изчезване
Момичетата от Баден-Вюртемберг открити живи след мистериозно изчезване

Момичетата от Баден-Вюртемберг открити живи след мистериозно изчезване

На 20 юни тази година, в германската провинция Баден-Вюртемберг, две момичета – 16-годишната Кресченция и 13-годишната Лучия – изчезват безследно. Оттогава не се знаеше нищо за тях, докато накрая не бяха открити живи и здрави. Тяхното изчезване предизвика мащабно издирване от страна на полицията, която проверяваше множество домове в опит да ги намери.

Последната информация за момичетата сочи, че те били забелязани да тръгват с майка си от автобусна спирка, натоварени с велосипеди и провизии. Преди това посетили бащиния си дом, тъй като родителите им са разделени. Властите се насочват към евентуално скривалище, отдалечено от населени места.

Според бащата на децата, Матиас, последният път, когато ги видял, те били с бившата му съпруга. Разказът му пред разследващите повдигнал тревога, тъй като съпругата му поддържала връзка с мъж, който няма постоянен адрес и отхвърля всички държавни институции. Този непознат бил описан като ексцентричен и религиозен фанатик. Тази връзка събудила съмненията на бащата, който незабавно сигнализирал институциите. Това довело до решението децата да бъдат временно настанени в приемни семейства.

В крайна сметка, момичетата и майка им били разпознати и спрени на път за родния им град Райнхаузен. Установено е, че през последните седмици те са пребивавали в горски лагер, далеч от цивилизацията. Бащата на децата сподели радостта си от това, че те са открити живи и невредими, след дългото и напрегнато издирване.

Въпреки съмнителните обстоятелства, германските власти не смятат, че майката е извършила криминално престъпление. Главният полицейски инспектор Никлас Швер заяви, че няма достатъчно основания за подозрения срещу нея.

Интересен е фактът, че това не е първото изчезване на сестрите от Райнхаузен. През пролетта те също изчезват, след като не се явяват в училище. Тогава били открити след месец, заедно с майка си, в хижа край Кайзерщул, само на десет километра от дома им. И тогава случаят не бил третиран като престъпление, тъй като майката все още имала законно попечителство над децата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари