Слави Василев: Краят на Пеевски е налице

1
Служебният кабинет на Радев не се харесва на Пеевски, твърди политологът
Служебният кабинет на Радев не се харесва на Пеевски, твърди политологът Снимка: БГНЕС

Служебният кабинет на Радев не се харесва на Пеевски, твърди политологът

Политологът Слави Василев обяви пред Българското национално радио, че краят на Делян Пеевски в българската политика е неизбежен. Според него, процесите, които текат както в рамките на ДПС, така и в цялостната вътрешнополитическа обстановка, предвещават внезапното или постепенно оттегляне на Пеевски от политическата сцена.

"Глътката, която си беше приготвил, се оказа по-голяма от неговата уста - и по отношение на председателстването му на ДПС, и по отношение на амбициите му", коментира Василев. Той изрази убеденост, че влиянието на Пеевски започва да отслабва и че самият той губи основните си поддръжници.

Ролята на ДПС и Ахмед Доган

Според политолога, Делян Пеевски вече не разполага със същите лостове на влияние, които му осигуряваха успех в миналото. Василев посочи, че основният двигател за неговото политическо оцеляване е бил „купеният вот“, като се съмнява кой би го подкрепил, ако този метод бъде премахнат. Според него Пеевски не се ползва с популярност сред широката българска общественост и по-скоро предизвиква антипатия.

Политологът вижда конфронтация между Делян Пеевски и почетния председател на ДПС Ахмед Доган, като посочва, че Пеевски води битка за контрол над движението. „Той се опитва да премахне враговете си, защото е в битка с Ахмед Доган за ДПС, коментира Василев и добави, че това може да доведе до разкрития за вътрешните конфликти и корупционни практики в партията.

Прокуратурата под командата на Пеевски?

Василев изрази мнение, че прокуратурата в България функционира под влиянието на Делян Пеевски. Той подчерта, че Пеевски използва институцията като инструмент за премахване на своите политически противници и укрепване на позициите си в битката с Ахмед Доган.

Тази ситуация, според политолога, представлява възстановителен процес, в който скритите игри на ключови политически фигури стават видими за обществото. Василев смята, че разкриването на тези вътрешни конфликти ще помогне на обществото да осъзнае, че тези личности нямат място в българската политика.

Бойко Борисов и бъдещата политическа нестабилност

Слави Василев също разгледа и ролята на Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ, в българската политическа сцена. Той го определи като „последният мастодонт в политиката, който държи лостовете на управление на държавата“. Според него, единствената фигура, която би могла да измести Борисов от неговата позиция, е президентът Румен Радев. Василев добави, че докато Радев не се включи активно в политиката, Борисов ще продължи да управлява индиректно или директно.

"Политическата нестабилност ще продължава да е движеща сила в българската политика", подчерта Василев и изрази съмнения, че предстоящите избори ще доведат до стабилно управление. Според него, дори ако се формира коалиция, тя няма да бъде стабилна и вероятно ще бъде доминирана от Борисов или ще бъде част от нестабилно мнозинство.

Служебното правителство и реакциите на Пеевски

Политологът направи и оценка на политическата ситуация в контекста на служебния кабинет, като отбеляза, че президентът Румен Радев е изненадал партиите с назначаването на Горица Грънчарова-Кожарева за служебен премиер. Този ход, според Василев, не се харесва на Делян Пеевски, като реакциите от последните дни показват неговото недоволство.

В заключение, Слави Василев заяви, че президентът Румен Радев няма да се включи със свой политически проект на предстоящите избори, въпреки спекулациите за такова участие. Политическата сцена в България остава нестабилна, като очакваните промени, включително и оттеглянето на Делян Пеевски, могат да предизвикат нови динамики в управлението на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    3
    Някой
    Това проруско лайно Слави Василев, както и баща му, са невероятно редки диарии.
  • 2
    2
    112
    Малее, акъл от червеното копеле ,лапнало хладилния завод в София и живеещо под крилото на ДС ! Само ако знаете баща му и то ,какъв комплекс с крадени пари са сътворили в София ,веднага ще ви дойде акъла ,та да не му вярвате и когато ви каже добър ден !
  • 12
    1
    Ядосан
    Това момче Пеевски изхарчи доста пари за да се наложи в политиката ама нищо не стана.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари