Слави Трифонов: За да има управление или избори, трябва да има работещ парламент

0
Лидерът на ИТН отново заяви, че е необходим експертен кабинет
Лидерът на ИТН отново заяви, че е необходим експертен кабинет Снимка: БГНЕС

Лидерът на ИТН отново заяви, че е необходим експертен кабинет

"Живеем в парламентарна държава и има парламент, който избира правителство, което управлява държавата", написа във Facebook лидерът на "Има такъв народ" след като парламентът избра за председател Рая Назарян от ГЕРБ-СДС.

Това се случи с подкрепата на гласовете на ИТН. Лидерът на партията отново повтори, че няма да подкрепи правителство с първия или втория мандат, а се надява третият да отиде при тях и с него да се състави експертен кабинет.

Ето и пълният текст на поста в социалната мрежа:

"Такава е ситуацията, че явно се налага да повтарям някои неща, защото има хора, журналисти и шарлатани, които нещо не разбират.

Живеем в парламентарна държава и има парламент, който избира правителство, което управлява държавата. Така е дори и с нелепите поправки на Конституцията, осъществени от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. Тоест, основният закон е такъв. Първият мандат отива в спечелилата изборите политическа сила. Това е ГЕРБ. ИТН няма да подкрепи правителство с първия мандат на ГЕРБ. Вторият мандат отива в ДПС. ИТН няма да подкрепи прaвителство с втория мандат на ДПС. И ако президентът даде третия мандат на ИТН, ИТН ще предложи експертно правителство, което ще свърши определени неща за определено време. И ако другите партии в парламента не искат да се ходи на избори, ще подкрепят това правителство. И, за да се случи всичко това, трябва да има работещ парламент, с избран председател на парламента.

Всички интерпретации по темата са или от хора, които не разбират, или от хора, които въобще не искат да има парламент и закони, или от хора, които им харесва да говорят глупости, или от шарлатани, които са лъжци, национални предатели, крадци и обикновени фалшификатори.".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    4
    Всичко по старому ,
    Защото се завърна на сцената партията Има Такова Недоразумение .
  • 7
    3
    Ха-ха-ха
    Мумията се размърдала! Представяте ли си срещу КОЛКО?!
  • 12
    2
    Читател
    Това, което трябва да се случи в държавата за предстоящите години,изобщо не може да го намерим в главата на учиндолеца.Това е материя за умни глави,нямащи нищо общо с неговата.Днес, за пореден път,този субект,предаде и малкото хора гласували за мижавата му партия.Превърна се в копой,който върви след стопанина си,очаквайки да го нахранят.Няколко години итн влиза в нс,с користната помощ на догановата групировка.Днес,това беше крещящ пример,как дресираният копой, си свърши тихо и хитро обещаното на двамата, които са възседнали държавата ни.
  • 18
    1
    Миу
    ГЕРБ=ДПС=ИТН. ЧАЛГАР - МИСЛИШ ЧЕ НЯКОЙ ТИ ВЯРВА. КУКЛА НА КОНЦИ СИ, КАТО СИ БИЛ ВИНАГИ
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Каква е мисълта на всеки мъж?
- При толкова много жени, как на мен ми се падна най проклетата?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари