Костадин Костадинов: Ще разговаряме с всички без ГЕРБ и ДПС, ако получим третия мандат

0
Кабинет може да бъде съставен от другите партии в парламента с мандат на „Възраждане“, отбеляза председателят на партията
Кабинет може да бъде съставен от другите партии в парламента с мандат на „Възраждане“, отбеляза председателят на партията Снимка: ПП "Възраждане" / Архив

Кабинет може да бъде съставен от другите партии в парламента с мандат на „Възраждане“, отбеляза председателят на партията

Възраждане“ готови за преговори за съставяне на правителство при третия мандат.

Ако третият мандат за съставяне на правителство бъде връчен на „Възраждане“, партията ще започне преговори за формиране на общо правителство с "Продължаваме промяната - Демократична България", „БСП за България“, "Има такъв народ" и "Величие". Това заяви председателят на „ВъзражданеКостадин Костадинов в интервю за предаването „Неделя 150“ по Българското национално радио.

Костадинов посочи, че в парламента основният проблем за функционирането на политическата система са партиите ГЕРБ и ДПС. Въпреки че тези две формации разполагат със 115 гласа, останалите партии имат общо 125 гласа. „Всички останали говорихме, че ГЕРБ и ДПС трябва да бъдат изолирани от властта. Кабинет може да бъде съставен от другите партии в парламента с мандат на „Възраждане", отбеляза председателят на партията.

Той обясни, че въпросите, по които „Възраждане“ се различава с другите формации, могат да бъдат решени чрез референдум. „Имаме формула за успех“, заяви Костадинов, като добави, че министър-председателят трябва да бъде консенсусна фигура.

Според Костадинов има два възможни сценария – или съставяне на кабинет с мандата на „Възраждане“, или нови избори. Той отбеляза, че може да има изненади и някои партии или депутати да подкрепят кабинет на ГЕРБ и ДПС. „Всяко правителство трябва да бъде експертно, независимо дали експертите имат ярка политическа окраска, или нямат такава“, подчерта Костадинов.

Той допълни, че в случай на политическа криза, решението трябва да бъде нови избори, а не съставяне на правителство, което да събере несъвместими сили. Партията не вижда в себе си грешка за изборните резултати, защото не е изневерила на обещанията си към избирателите“, каза председателят на „Възраждане“.

Костадинов също така коментира ниското доверие на хората към държавата, парламента и институциите, като посочи, че това е причината мнозина да не гласуват. Според него, ако има нови избори наесен, избирателната активност може да падне под 30%. „Когато хората не отиват да гласуват, наказват себе си. Т.нар. политически елит не се интересува дали хората гласуват“, добави Костадинов.

Утре президентът Румен Радев ще започне консултации с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание. Държавният глава ще проведе консултации с парламентарната група на ГЕРБ-СДС, ДПС и „Продължаваме промяната - Демократична България“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    До 1
    Иванеее ще ти го набия в гъза с топките и ще те приклещя както кучетата спермояд долен!
  • -2
    1
    Ivan11
    В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: [email protected]
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Каква е мисълта на всеки мъж?
- При толкова много жени, как на мен ми се падна най проклетата?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари