Слави Трифонов: Днес ПП-ДБ направиха нещо извратено. По-лошо не може да стане и то стана

3
Лидерът на ИТН разкритикува ППДБ, които искат забавяне на мандата
Лидерът на ИТН разкритикува ППДБ, които искат забавяне на мандата

Лидерът на ИТН разкритикува ППДБ, които искат забавяне на мандата

Слави Трифонов, лидерът на партия "Има Такъв Народ", изрази своята загриженост и критика към политическата партия "Продължаваме Промяната - Демократична България" (ППДБ) чрез публикация в социалните мрежи. Трифонов посочи, че действията на ППДБ допълнително задълбочават политическия хаос в страната.

"Ще ви споделя нещо. Много пъти съм си казвал „По-лошо не може да стане“ и след това става по-лошо. Живеейки в сегашния политически хаос, отново си казах, че по-лошо не може да стане и то стана. Днес ППДБ направиха нещо извратено. Отидоха при Президента и се опитаха да се скрият зад неговия гръб, за да прикрият пълната си безпомощност и несъстоятелност като мандатоносители. Отидоха, да се скрият зад човека, когото обявиха за „путинист“. Това е толкова жалко, че навява тъга в душата ми," написа Трифонов.

Трифонов разкритикува искането на ППДБ за подкрепа на тяхната декларация, която включва пакет от седем закона. Тези закони предвиждат мерки за борба с корупцията, промени в закона за съдебната власт, закон за личния фалит, избор на нов омбудсман и реформа в службите. Според Трифонов, предложените мерки са опит да се прикрият пълната безпомощност на ППДБ като мандатоносители.

"Поискаха от политическите партии в Народното събрание да подкрепят тяхната декларация, която предвижда пакет от седем закона, предвиждащи борба с корупцията (много интересно как пачките в чекмеджето и пуделът с пачките ще работят заедно против корупцията), промени в закона за съдебната власт, за личния фалит, за избор на нов омбудсман, за реформа в службите и т.н," добави той.

Специално внимание беше отделено на изречението в декларацията на ППДБ, което призовава Президента да отложи връчването на втория мандат с три месеца. Трифонов подчерта, че това е противоконституционно искане, което може да доведе до процедура по импийчмънт на Президента за нарушаване на Конституцията.

"След изброяването на седемте предложения за закони е поставено следното изречение: „Народните представители, подкрепящи настоящата Декларация за излизане от политическата криза, призовават Президента да отложи връчването на втория мандат с 3 месеца, за да бъдат гласувани горепосочените законопроекти и решения.“ Край на цитата. Не знам кой юридически „гений“ е сътворил това изречение, но то практически означава, че депутатите трябва да поискат от Президента да наруши Конституцията, като три месеца не връчва втория мандат за съставяне на правителство," поясни Трифонов.

Лидерът на ИТН заяви, че неговата партия ще подкрепи декларацията на ППДБ само ако противоконституционните призиви бъдат премахнати. Той увери, че ИТН няма да бъде "гумен печат" за предложените закони и ще се погрижи те да служат на хората, а не на партийни функционери.

"ИТН няма да бъде просто гумен печат на предложените от ППДБ закони. Ние ще огледаме направените законопроекти и решения, ще ги обсъдим с юридическите си експерти и ще направим необходимите предложения и корекции. Защото законите в тази страна трябва да служат на хората, а не на шепа партийни функционери," завърши Трифонов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    16
    ???
    Къв е тоя спинозния?
  • 2
    15
    Гатьо Гатев
    Извратеняк,инфантил-Чалгар.................
  • 1
    14
    Анонимен
    Никой не иска да се бори с корупцията освен ПП - ДБ. Факт!
  • 7
    13
    Емигрант
    Селски чалгаджия. И ти си срещу борбата с корупцията. Иначе как ще върви первезната ти чалга.
  • 4
    12
    До деветия
    Не, борбата с корупцията не е извратено, извратено е да я водят именно корупционерите. Тези с пуделите и пачките с пари
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари