Слънце и краткотрайни дъждове в края на седмицата

0
Валежи в петък и събота, но с повече слънце в неделя и понеделник
Валежи в петък и събота, но с повече слънце в неделя и понеделник

Валежи в петък и събота, но с повече слънце в неделя и понеделник

На 6 и 7 септември, петък и събота, голяма част от страната ще се радва на слънчево време, особено сутринта. Според седмичната прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), обаче, следобед и вечер се очаква развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност. Прогнозата е изготвена от Марияна Попова, дежурен синоптик в Отдел "Прогнози на времето" към НИМХ.

Краткотрайните валежи ще се проявят на повече места, като в петък ще са концентрирани основно в Западна България, а в събота ще обхванат почти цялата страна. Възможно е в някои райони да има и гръмотевични бури. Вятърът ще е слаб, идващ от изток-североизток, като в петък ще има моменти, когато ще стихва напълно. Температурите постепенно ще се понижават.

В неделя, 8 септември, и понеделник, 9 септември, слънчевите часове ще преобладават, а валежите ще са ограничени, като основно ще се проявят в планинските райони и в югоизточната част на страната в неделя, и в Западна България в понеделник.

През вторник и сряда, 10 и 11 септември, вероятността за краткотрайни валежи отново ще се повиши. Във вторник те ще се проявят предимно в Западна България, а в сряда ще обхванат и източните райони. В сряда на места се очакват по-интензивни валежи, придружени от гръмотевици, а вятърът ще се ориентира от югоизток.

Температурите ще се повишат слабо до вторник, след което в сряда се очаква захлаждане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари