Слънце до обяд и бури следобед през новата седмица

1
Ще има условия и за градушки
Ще има условия и за градушки

Ще има условия и за градушки

Последната пълна седмица на юли ще бъде белязана от нахлуването на по-студен въздух от север, което ще доведе до по-висока степен на неустойчивост на времето. Въпреки че до обяд ще преобладава слънчево време, следобедните часове ще са характерни с локални гръмотевични бури, кратки и интензивни валежи, резки пориви на вятъра и потенциал за градушки.

В понеделник явленията ще засегнат предимно южните и източните райони на страната, а във вторник бурите ще обхванат повече места в Централна и Южна България. В сряда ще има гръмотевични процеси в западната половина на страната, докато в четвъртък и петък бурите ще се концентрират в Централна и Източна България. Въпреки това, почивните дни ще бъдат преобладаващо слънчеви, което ще предостави подходящи условия за отдих.

В първата половина на седмицата дневните температури ще варират между 31 и 36 градуса, но към края на работната седмица ще се понижат значително до интервала 25-30 градуса. След това температурите отново ще се върнат към обичайните летни стойности.

Последните дни на юли и първите дни на август ще бъдат слънчеви, с минимални смущения и дневни температури във високия летен диапазон, между 32 и 37 градуса. Предварителните прогнози допускат нов кратък период на неустойчивост около 3-4 август, когато са възможни летни валежи, гръмотевични процеси, резки пориви на вятъра и потенциал за градушка.

По Черноморието също предстои седмица с по-динамична облачност и повишена вероятност за локални кратки валежи с гръмотевици. Спокойните дни ще бъдат сряда и уикендът. В самия край на юли и началото на август времето ще бъде преобладаващо слънчево. Дневните температури през този двуседмичен период ще се движат около 30 градуса, с по-осезаемо понижение около 25-26 юли. През следващата седмица морето ще остане относително спокойно, като по-висока вълна се очаква по южните брегове около края на тази седмица.

Тази промяна в метеорологичните условия изисква повишено внимание от страна на гражданите, особено в районите с прогнози за градушки и силни ветрове. Съветваме всички да следят редовно прогнозите и да предприемат необходимите предпазни мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари