Слънчево време с валежи и гръмотевици в планините

0
Прогноза за времето: Слънце и краткотрайни валежи през уикенда
Прогноза за времето: Слънце и краткотрайни валежи през уикенда

Прогноза за времето: Слънце и краткотрайни валежи през уикенда

През нощта времето ще бъде ясно, а слаб вятър от изток-североизток ще се усеща. Атмосферното налягане ще бъде малко под средното за месеца и ще продължи да намалява през деня.

Утре очакваме предимно слънчево време, но в следобедните и вечерните часове ще се образуват купеста и купесто-дъждовна облачност. В планинските райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб от изток-североизток, а в Североизточна България – умерен от север-северозапад. Максималните температури ще са между 29° и 34°, в София около 30°, в Русе около 33°.

По Черноморието ще бъде слънчево с умерен север-северозападен вятър, който следобед ще се преориентира към изток-югоизток. Температурите ще варират между 27° и 29°, а температурата на морската вода ще бъде 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините времето ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще се очакват валежи и гръмотевици на много места. Вятърът ще бъде слаб до умерен от север-северозапад, а максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра – около 16°.

В петък и събота сутринта ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се образуват купеста и купесто-дъждовна облачност, а в петък в Западна България, а в събота в цялата страна, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб, предимно от изток-североизток, и температурите ще продължат да се понижават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари