Слабо земетресение разтърси остров Крит

0
Няма данни за щети или пострадали след труса
Няма данни за щети или пострадали след труса

Няма данни за щети или пострадали след труса

Земетресение с магнитуд от 3,3 по скалата на Рихтер е регистрирано на гръцкия остров Крит в 17:42 часа местно време (съвпада с българското време) на 18 юли. Това съобщава Европейският средиземноморски сеизмологичен център (EMSC) на своята официална интернет страница.

Според данните на EMSC, епицентърът на труса е бил на 18 километра северозападно от Малиа и на 30 километра северозападно от главния административен център на острова – град Ираклион. Дълбочината на земетресението е била на 32 километра под земната повърхност.

Въпреки че трусът е бил усетен в някои части на острова, няма данни за щети или пострадали. Жителите на областта са запазили спокойствие, като местните власти и службите за спешна помощ не са регистрирали сигнали за извънредни ситуации.

Гърция, и по-специално остров Крит, е зона с висока сеизмична активност поради разположението си на контактната зона между Африканската и Евразийската тектонични плочи. Земетресения с подобен магнитуд са често явление и обикновено не предизвикват сериозни последствия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари