Скандал в столичния завод за боклук

0
Камион с подменен номер разтоварва отпадъци незаконно
Камион с подменен номер разтоварва отпадъци незаконно

Камион с подменен номер разтоварва отпадъци незаконно

Скандал разтърси столичния завод за боклук, след като бе разкрит камион с подменен регистрационен номер, който е разтоварвал отпадъци без необходимото разрешение. Инцидентът се е случил вчера сутринта и е предизвикал множество въпроси относно контрола и сигурността в депото, информира bTV.

Камери разкриват нередностите

Случаят започнал около 9:58 часа, когато камионът влязъл в завода. Камерите, които снимат камионите на кантара, запечатали момента на влизане и показали както регистрационния номер, така и часа на пристигане. След разтоварването на 400 килограма отпадъци, служителите в депото забелязали, че регистрационните номера на камиона отпред и отзад не съвпадат.

"Номерът отпред е за камион с разрешение за достъп, а номерът отзад - без", коментираха от депото.

Проверка и намеса на полицията

След откритието, служителите започнали по-обстойна проверка на камиона и повикали полиция. Заместник-директорът "Производство" на СПТО Валентин Баев разказа, че шофьорът махнал предния номер, който се оказал фалшив, и останал с оригиналните номера на камиона.

"Виждате тези кабелни връзки, на разговорен език свински опашки. Те са нужни, за да се пъхне подмененият номер върху оригиналния, за да може камионът да влезе и разтовари отпадъка. След като напусне предприятието, лесно може да извади фалшивия номер", обясни Баев.

Собственикът на камионите отрича обвиненията

В позиция до bTV, собственикът на камионите твърди, че шофьорът видял загубата на предния номер преди портала на завода. За да може да разтовари, поставил друг номер от камионите на фирмата, който също е включен в регистрационния документ. Според собственика, вторият номер се озовал при шофьора, когато той носел броня на катастрофирал камион за ремонт.

"Докато е разтоварвал, негов колега му се обажда, защото е намерил по път регистрационния му номер. Донесъл му го е на разтоварището и шофьорът си го е монтирал обратно", допълва собственикът.

Камионът задържан, санкциите предстоят

Камионът е задържан в завода, а за внесения с него боклук, собственикът ще трябва да плати. Инцидентът подчертава нуждата от по-строг контрол и мониторинг на процесите в завода за боклук, за да се предотвратят подобни злоупотреби в бъдеще.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    МВР
    СРЕЩУ ИЗВЪРШИТЕЛЯТ ТРЯБВА ДА СЕ ОБРАЗУВА ПОЛИЦЕЙСКО РАЗСЛЕДВАНЕ.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари