Симеон Владов: Шуробаджанащината в театрите е повсеместна

0
Схемите с театрите са от години, ще изгорят бушони
Схемите с театрите са от години, ще изгорят бушони Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Актьорът коментира последните разкрития за злоупотреби в културните институции

Системата в българския театър е сбъркана от основи.

Нови разкрития за злоупотреби в театралните институции в България продължават да излизат наяве. Актьорът Симеон Владов коментира ситуацията в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR, като изрази позиция относно цялостното състояние на театралната система в страната.

За субсидиите и финансовите злоупотреби

"Логиката предполага, че тези, които подписват финансовите документи за изпращането на средства са знаели къде отиват те и защо толкова много от тях отиват в един театър или друг. Цялата система е сбъркана. Както на времето не се направи лустрация, преди 35 години, и от там тръгнаха всички беди на нашата родина, така с годините не се направи и реформата в театъра", заяви Владов.

Проблемът с кастингите и назначенията

Според актьора, един от основните проблеми е липсата на достатъчно кастинги в театрите. "Аз съм свободен артист. Артистът освен по дух, трябва да е свободен и в правото си на избор. В цял свят актьорите се явяват на кастинги, а не в тези репертоарни театри, които са в България", споделя той.

За схемите и тяхното разкриване

"Това се е случвало от времето на Алеко Константинов - някой обира пешкира. Сигурно от години действат тези схеми. Няма как в държава, където има и държавна, и частна собственост, да няма частни фирми", допълва актьорът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари